Rectificatie ontwerpbestemmingsplan “Gemeenlandsedijk Noord te Abbenbroek”, vormvrij MER besluit en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder.

Op 15 november 2023 hebben wij de bekendmaking van de bovenstaande besluiten gepubliceerd in het gemeenteblad (Gemeenteblad 2023, 484635). Bij de terinzagelegging bleek echter een foutieve versie van het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende besluiten te zijn geplaatst op ruimtelijkeplannen.nl, waardoor niet alle stukken te raadplegen waren. Via deze bekendmaking wordt dit gecorrigeerd. De inzagetermijn wijzigt als gevolg hiervan.

Inhoud

Aan de Gemeenlandsedijk Noord te Abbenbroek ligt een in onbruik geraakt voormalig bedrijventerrein. De initiatiefnemer is voornemens het gebied te transformeren tot een woonwijk met ruimte voor 46 nieuwe woningen. De nu geldende beheersverordening laat de bouw van deze woningen niet toe. Om het project mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan opgesteld, dat het bouwen van de nieuwe woningen mogelijk maakt.

Hogere waarden

Het ontwerpbestemmingsplan maakt een geluidgevoelige bestemming mogelijk in de vorm van wonen. De geluidsbelasting op deze bestemming voldoet niet aan de waarden zoals die zijn voorgeschreven in de Wet geluidhinder. Het gaat daarbij om wegverkeerslawaai en industrielawaai. Onder voorwaarden kan besloten worden een hogere geluidsbelasting toe te staan. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde voorziet hierin.

Vormvrij MER besluit 

Voor het plan is een aanmeldnotitie vormvrije milieueffectrapportage (MER) opgesteld. Het college van burgemeester en wethouders heeft op basis van deze notitie besloten dat het opstellen van een MER achterwege kan blijven omdat mogelijk belangrijke nadelige milieugevolgen zijn uitgesloten. De aanmeldnotitie is opgenomen als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan.

Plangebied

Het plangebied is gelegen tussen de Gemeenlandsedijk Noord en de Rondweg te Abbenbroek.

Planfase

ontwerp

Plannummer

NL.IMRO.1930.BPGemlandsedijkND-2001

Inzage

U kunt het ontwerpbestemmingsplan vanaf 1 december 2023 tot en met 11 januari 2024 inzien op:

Reacties

U kunt tot en met 11 januari 2024 een zienswijze indienen. Dit kan zowel mondeling als schriftelijk.

Een schriftelijke reactie stuurt u naar:

gemeente Nissewaard

de gemeenteraad

Postbus 25

3200 AA Spijkenisse.

Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met het team Ruimtelijke Inrichting, vakgroep Ruimtelijke ordening.

U mag uw reactie ook per e-mail sturen naar ruimtelijkeplannen@nissewaard.nl

Meer weten?

Wilt u meer weten over het ontwerpbestemmingsplan of wilt u een afspraak maken, neem dan contact op met het team Ruimtelijke Inrichting via telefoonnummer 14 0181.

Naar boven