Ter inzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Bouverijen, Kriekenstraat’ en concept beeldkwaliteitsplan

 

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Bouverijen, Kriekenstraat’ (NL.IMRO.0758.BP2022220010-ON01), inclusief het bijbehorende concept beeldkwaliteitsplan, ter inzage ligt. Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in de bouw van 26 appartementen. Het plangebied ligt ten zuiden van MFA De Mandt aan de Kriekenstraat.

 

M.e.r .-beoordelingsbesluit

Uit de vormvrije-m.e.r. beoordeling (aanmeldnotitie), die ten behoeve van het bestemmingsplan is uitgevoerd blijkt dat er door het plan geen negatieve milieugevolgen optreden. Burgemeester en wethouders van Breda hebben dan ook besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld voor het bestemmingsplan. De aanmeldnotitie is als bijlage bij het bestemmingsplan gevoegd.

 

Beeldkwaliteitsplan

Voor het plangebied is een concept beeldkwaliteitsplan opgesteld. Het beeldkwaliteitsplan gaat over de vorm en uitstraling van de toekomstige bebouwing, zoals materiaalgebruik. Het beeldkwaliteitsplan gaat onderdeel uitmaken van de welstandsnota en wordt gebruikt door de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit bij de toetsing van de omgevingsvergunning die nog moet worden verleend (de zogenoemde ‘welstandsbeoordeling’). Het concept-beeldkwaliteitsplan is als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan gevoegd en ligt gelijktijdig ter inzage.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende bijlagen, waaronder het concept beeldkwaliteitsplan, zijn vanaf 1 december 2023 tot en met 11 januari 2024 digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zienswijzen

Van 1 december 2023 tot en met 11 januari 2024 kunt u met uw DigiD een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of het concept beeldkwaliteitsplan indienen. Bent u een bedrijf? Gebruik dan eHerkenning om uw zienswijze in te dienen.

Schriftelijk een zienswijze indienen, kan ook. Deze stuurt u naar de Gemeenteraad van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de gemeente via www.breda.nl/contact.

 

Informatie

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met de gemeente via www.breda.nl, twitter @breda, WhatsApp 06 – 46 66 26 66, facebook Gemeente Breda of bel 14 076.

 

Naar boven