Terinzagelegging ontwerp facetbestemmingsplan ‘Aanpak plancapaciteit detailhandel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beekdaelen maken op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij hebben ingestemd met de terinzagelegging van het ontwerp facetbestemmingsplan ‘Aanpak plancapaciteit detailhandel.

De huidige planologische regels uit de vigerende bestemmingsplannen bieden teveel ruimte als het gaat om vestigingsmogelijkheden van detailhandel. Dit is niet in overeenstemming met het vastgestelde detailhandelsbeleid. De gemeente Beekdaelen wil daarom de mogelijkheden tot nieuwvestiging van detailhandel binnen een aantal vigerende plannen (onbenutte plancapaciteit) beperken. Het doel hiervan is om te komen tot een concentratie van detailhandelsvoorzieningen in de gemeente. Het voornemen kan worden beschouwd als een uitvoering van het regionale beleidskader; de Structuurvisie Ruimtelijke Economie Zuid-Limburg (SVREZL). Het onderhavige facetbestemmingsplan voorziet hierin.

Het dossier is bij de gemeente geregistreerd onder zaaknummer Z/23/195033.

Terinzagelegging

Het ontwerp facetbestemmingsplan met bijbehorende stukken wordt gedurende een periode van 6 weken lopend vanaf 6 december 2023 voor een ieder ter inzage gelegd. Digitaal is het facetbestemmingsplan in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.1954.WonspliKamerbew-0001. Daarnaast is het plan op afspraak in te zien bij de afdeling Ruimte in het gemeentehuis van Beekdaelen, Deweverplein 1, 6361 BZ te Nuth.

Zienswijzen

Bent u het met dit plan niet eens? Stuur dan binnen de genoemde termijn van 6 weken een zienswijze aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Beekdaelen, postbus 22000, 6360 AA Nuth of via gemeente@beekdaelen.nl. U dient in uw zienswijze de volgende zaken te vermelden: de naam van het plan, het zaaknummer, de reden van uw zienswijze, de datum, uw naam, uw adres, uw e-mailadres en uw handtekening.

Nader informatie

Wilt u meer informatie, of heeft u vragen over het facetbestemmingsplan, dan kunt u contact opnemen met het cluster Ruimtelijke Ordening via gemeente@beekdaelen.nl of telefoonnummer 088 - 450 2000.

Naar boven