Gemeente Heerlen - Het ontwerp van het bestemmingsplan "Heerlerbaan en omgeving"

 

 

ONTWERP VAN HET BESTEMMINGSPLAN "HEERLERBAAN EN OMGEVING"

 

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 30 november 2023, gedurende een termijn van zes weken, het ontwerpbestemmingsplan "Heerlerbaan en omgeving" voor een ieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan bestaat uit de bij dit besluit behorende verbeelding, regels, toelichting met IMRO identificatienummer NL.IMRO.0917. BP040100W000001-0301 en ondergrond (o_NL.IMRO.0917. BP040100W000001-0301.dxf).

 

Plangebied

Het plangebied van bestemmingsplan “Heerlerbaan en omgeving” is gesitueerd in het zuiden van Heerlen. Het omvat de (woon)gebieden Heerlerbaan en Kookerstraat-Kaldeborn. Het plangebied heeft een oppervlakte van circa 280 hectare.

 

De plangrens van bestemmingsplan “Heerlerbaan en omgeving” loopt (globaal) vanuit het zuiden via de Euregioweg, noordelijk langs de wegas van de Heerlerbaan en buigt dan in oostelijke richting af naar de Eisenhowerstraat en loopt via de Corisbergweg en het pad gelegen naast hoeve De Corisberg weer richting de Euregioweg.

Ondanks het feit dat de locaties Heerlerbaan 232-240 in het plangebied vallen worden ze in bestemmingsplan “Heerlerbaan en omgeving” niet meegenomen. Voor deze locaties is al eerder een afzonderlijk bestemmingsplan opgesteld. Het woongebied Hoogveld is eveneens niet in deze planherziening opgenomen.

 

Karakter van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan “Heerlerbaan en omgeving” heeft het karakter van een beheerplan en maakt in beginsel geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk. Dit betekent dat in eerste instantie enkel vigerende rechten in het nieuwe plan worden overgenomen. Vanuit het oogpunt van een goede ruimtelijke ordening is de wijze van bestemmen afgestemd op actueel vastgesteld beleid en geldende wetgeving. Dit beleid is door de gemeenteraad van Heerlen vastgesteld.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan en alle overige bijbehorende stukken liggen met ingang van 30 november 2023 gedurende zes weken ter inzage in de publiekshal van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 25, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

Het ontwerp van het bestemmingsplan kan tevens, gedurende de periode van terinzagelegging, digitaal worden ingezien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zienswijzen

Eenieder kan gedurende de bovengenoemde termijn schriftelijke dan wel mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Heerlen kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de Raad van de gemeente Heerlen, ter attentie van het Domein Ruimte, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen onder vermelding van bestemmingsplan "Heerlerbaan en omgeving".

 

Voor verdere vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met M. Linders van het team Beleid Ruimte (tel.nr. 14045).

 

Naar boven