Vaststelling bestemmingsplan De Buurt 116

Burgemeester en wethouders van Drechterland maken op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 23 januari 2023 het bestemmingsplan De Buurt 116 heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van het perceel grond, gelegen aan de Buurt 116 te Venhuizen, voor de bouw van11 eengezinswoningen mogelijk. 

Ter inzage

Dit plan ligt vanaf de dag na deze publicatie voor een ieder ter inzage. U kunt de documenten op twee manieren bekijken:

  • 1.

    U bekijkt de documenten digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer: NL.IMRO.0498.DeBuurt116-VG01;

  • 2.

    U maakt een afspraak om de documenten te bekijken op het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1te Hoogkarspel. U dient hiervoor een afspraak te maken met een medewerker van de afdeling Ruimte, telefoon 0228-532532 of via www.drechterland.nl.

Beroep

Binnen de beroepstermijn kan een belanghebbende schriftelijk beroep instellen. Niet belanghebbenden kunnen alleen beroep instellen als zij tijdig een zienswijze hebben ingediend. De beroepstermijn is zes weken en vangt aan de dag na de ter inzage ligging van het plan (bij deze vanaf 8 februari 2023). Beroep moet u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voorlopige voorziening

Ook kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een voorlopige voorziening kunt u alleen indienen binnen de beroepstermijn en als u beroep heeft ingediend tegen het raadsbesluit.

Adres Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het indienen van een beroepschrift of voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Als binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan dan treedt het plan nog niet in werking. De voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak moet dan eerstuitspraak doen over de voorlopige voorziening.

 

Naar boven