Besluit tot onttrekking aan de openbaarheid van vier parkeerplaatsen aan de Pastorielaan in Beetsterzwaag

 

 

Inleiding

Op 8 mei 2023 heeft de gemeenteraad van Opsterland het voornemen uitgesproken om vier parkeerplaatsen aan de Pastorielaan in Beetsterzwaag te onttrekken aan de openbaarheid. Vervolgens is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure voor de definitieve besluitvorming gestart. In dat kader heeft vanaf 8 juni 2023 het ontwerp onttrekkingsbesluit voor een periode van zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode kon een ieder zijn of haar zienswijze kenbaar maken. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt. De gemeenteraad heeft dan ook op 13 november 2023 besloten om de vier parkeerplaatsen aan de Pastorielaan te Beetsterzwaag – zoals weergegeven in bijlage 1 – definitief aan de openbaarheid te onttrekken.

 

Besluit

De raad van de gemeente Opsterland heeft op 13 november 2023 besloten

 

De vier parkeerplaatsen aan de Pastorielaan in Beetsterzwaag (zoals aangeduid in bijlage 1 van het raadsbesluit) op grond van de Wegenwet aan de openbaarheid te onttrekken.

Van dit besluit conform artikel 9 lid 2 van de Wegenwet mededeling te doen aan Gedeputeerde Staten van Fryslân.

 

 

Bezwaar en inwerkingtreding

Het besluit treedt één dag na deze bekendmaking inwerking. Belanghebbenden kunnen tot zes weken na publicatie hun gemotiveerde en ondertekende bezwaarschrift richten aan de gemeenteraad van Opsterland Postbus 10.000, 9244 ZP Beetsterzwaag. Voor vragen kunt u terecht bij de heer Hendrik Hoekstra, team Openbare Ruimte, tel. (0512) 386 222 en hendrik.hoekstra@opsterland.nl.

 

 

Beetsterzwaag, 29 november 2023

Naar boven