Vastgesteld bestemmingsplan ‘Didam, Kerkwijk fase VIII’, Montferland

Burgemeester en wethouders van Montferland maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 19 januari 2023 het bestemmingsplan ‘Didam, Kerkwijk fase VIII’ heeft vastgesteld.

Al enige jaren is de ontwikkeling van nieuwe woonwijk Kerkwijk in Didam in uitvoering. Op dit moment zijn fase 1 tot en met 7 gereed of in aanbouw. Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in de realisatie van maximaal 26 woningen in fase 8. Deze fase is gelegen tussen de Meursweg 8 t/m 18 in het noorden, de Dijksestraat 28, 28a en b en in het oosten, de Molenkamp in het zuiden en de Grote Huilakker 5 en 7 in het westen.

Het bestemmingsplan is gebaseerd op een stedenbouwkundige opzet dat voorziet in tien twee-onder-één-kap woningen, twee vrijstaande woningen, acht rijwoningen en zes duplexwoningen (een woonvorm waarbij twee wooneenheden boven elkaar worden gebouwd met de uitstraling van een eengezinswoning).

Vanwege de voorgenomen gefaseerde uitvoering is voor een deel van het oostelijk plangebied een voorlopige bestemming opgenomen. Hiermee is hobbymatig agrarisch gebruik en een bestaande paardenbak gemaximeerd op 5 jaar. Na het verstrijken van deze termijn, zijn de gronden definitief bestemd voor ‘wonen’.

Het vastgestelde bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, dat eerder ter inzage heeft gelegen. Het betreft een aanpassing van de maximale bouwhoogte naar 10 meter direct rondom de percelen Meursweg 14 en 14A.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 8 februari 2023 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Didam (Bergvredestraat 10) en is tevens te raadplegen via https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.1955.bpsgddmwonkerkwyk8-va01.

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • 2.

    een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Montferland bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van bovengenoemde termijn, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingediend beroep een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van bovengenoemde afdeling van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Didam, 7 februari 2023

Burgemeester en wethouders van Montferland.

Naar boven