Publicatie vaststelling bestemmingsplan ‘Schutboom’

Besluit

De gemeenteraad van Boekel heeft in de raadsvergadering van 15 december 2022 het bestemmingsplan ‘Schutboom’ gewijzigd vastgesteld. Dit bestemmingsplan, met bijbehorende stukken, ligt gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. Dit bestemmingsplan ‘Schutboom’ is dan tevens raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0755.BPHBOEKschutboom-VA01).

 

Omschrijving bestemmingsplan

De komende jaren is er een grote behoefte aan nieuwe woningen in de gemeente Boekel. Behalve woonwijk De Burgt, ziet de gemeente Boekel ook kansen om woningbouw te realiseren aan Schutboom. Deze grond is eigendom van de gemeente Boekel en biedt ruimte aan maximaal 55 woningen. De gemeente acht deze locatie geschikt voor woningbouw. De grond sluit direct aan bij de bebouwde kom en ligt binnen de nieuwe randweg.

Het kostenverhaal van de grondexploitatie is anderszins verzekerd en er hoeft geen exploitatieplan opgesteld te worden.

 

Grenswijzing Interim Omgevingsverordening

Dit bestemmingsplan bevat ook een verzoek aan Gedeputeerde Staten van Provincie Noord-Brabant om een grenscorrectie in de Interim Omgevingsverordening door te voeren. Dit verzoek ziet toe op het wijzigen van de grenzen van bestaand stedelijk gebied van de kom Boekel. Op de verbeelding van het plan gaat het om de volgende aanpassingen:

  • 1.

    overige zone - in verordening ruimte te verwijderen gemengd landelijk gebied;

  • 2.

    overige zone - in verordening ruimte toe te voegen stedelijk gebied.

     

Wijzigingen t.o.v. het ontwerpplan

In het vastgestelde bestemmingsplan zijn de onderstaande wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het ontwerpplan:

  • 1.

    In de regels en verbeelding wordt een functieaanduiding opgenomen, waarmee een tweede (tijdelijke) ontsluiting gerealiseerd kan worden.

Inzage

Het vaststellingsbesluit ligt met ingang van 5 januari 2023, samen met de bijbehorende stukken, gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. Het plan met bijbehorende stukken is dan tevens raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0755.BPHBOEKschutboom-VA01).

 

Beroep instellen

Gedurende de genoemde termijn kan tegen het besluit beroep worden ingesteld door de indiener van een zienswijze of door belanghebbenden met verschoonbare redenen, bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op een dergelijk verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over de hoogte kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Boekel, 4 januari 2023

Burgemeester en wethouders van Boekel

Naar boven