Vastgesteld bestemmingsplan “24e herziening Chw bestemmingsplan Kernen gemeente Dalfsen, Burg. Backxlaan 35”

Doel

Met dit plan wordt de centrumbestemming van het perceel Burg. Backxlaan 35 veranderd in wonen en Wonen-woongebouw om herontwikkeling van deze locatie ten behoeve van woningbouw mogelijk te maken. Het plan gaat uit van de sloop van alle bestaande bebouwing en de realisatie van in totaal elf huurwoningen, bestaande uit vijf starterwoningen en zes appartementen.

Geen wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

Ondanks dat er enkele zienswijzen zijn ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan is het bestemmingsplan niet aangepast. De beantwoording van de zienswijzen is opgenomen in de Nota van Zienswijzen en kennisgeving. Deze maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan en ligt tevens ter inzage.

Ter Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken van 29 november 2023 tot en met 10 januari 2024 voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis in Dalfsen.

Reageren?

Beroep tegen het besluit instellen kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is gedurende bovengenoemde termijn mogelijk voor iedereen die het niet eens is met dit besluit.

In werking treden plan (geldigheid)

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u dit niet wilt, vanwege spoedeisend belang of omdat het besluit onherstelbare gevolgen heeft voor u, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan wordt de werking van plan uitgesteld totdat op dat verzoek is beslist.

Kosten

Voor zowel de behandeling van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie

U kunt het bestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0148.NKernen2016hz24-vs01 ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl. De bestanden zijn beschikbaar op https://digitaleplannen.nl/0148/.

Dalfsen, 28 november 2023

Burgemeester en wethouders gemeente Dalfsen

 

Naar boven