Ontwerpbestemmingsplan ‘Wijzigingsplan Keijzershof 2022’ ter inzage

Op 24 januari 2023 heeft het college besloten het ontwerpbestemmingsplan ’Wijzigingsplan Keijzershof 2022’ vrij te geven voor zienswijzen. Het ontwerpbestemmingsplan ligt daarom met ingang van donderdag 9 februari 2023 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan en de behorende stukken is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook kan het plan fysiek worden ingezien bij de informatiebalie van het gemeentehuis, Oranjeplein 1 in Pijnacker.

Inhoud van het plan

Op dit moment is er voor een deel van Ackerswoude een globaal bestemmingsplan uit 2018. In het ‘Wijzigingsplan Keijzershof 2022’ wordt deze globale bestemming uitgewerkt in gedetailleerde bestemmingen. Een uitgewerkt bestemmingsplan geeft meer duidelijkheid over de gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden dan het globale plan dat nu nog van kracht is. Het nieuwe bestemmingsplan geeft een uitgewerkte bestemming voor alle ontwikkelde en alle vergunde delen van de wijk. Basis voor deze nieuwe bestemmingen zijn de verleende omgevingsvergunningen, de kavelpaspoorten voor de vrije kavels en de openbare ruimte zoals deze is c.q. zal worden gerealiseerd.

Het plangebied van het wijzigingsplan omvat de laatste fases van het plan Park van Buijsen. Dit zijn de vrije kavels aan de Waterhoen en de projectmatige woningbouw aan de Van Buijsenlaan, Brilduiker, Krooneend, Aalscholver (nummers 30-50) en Pijlstaart (nummers 36-60 en 23-41).

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kunt u een zienswijze indienen bij het college. Dit kan zowel mondeling, schriftelijk als digitaal. Schriftelijke zienswijzen richt u aan: het college van Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640 AA Pijnacker. Het is ook mogelijk digitaal een zienswijze in te dienen via de website van de gemeente, www.pijnacker-nootdorp.nl. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u voor een afspraak contact opnemen met het secretariaat van de afdeling RBG, team Ruimte tel. 14015. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft.

Pijnacker-Nootdorp, 8 februari 2023

College van burgemeester en wethouders

 

Naar boven