Ontwerp Chw bestemmingsplan Murmelliusstraat 4, besluit m.e.r.-beoordeling, ontwerp besluit hogere grenswaarde en ontwerp omgevingsvergunning bouwen.

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 30 november 2023 tot en met 10 januari 2024 voor iedereen ter inzage ligt:

 

 het ontwerp Chw bestemmingsplan “Murmelliusstraat 4”;

 het besluit omtrent m.e.r.-beoordeling Murmelliusstraat 4;

 het ontwerp besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai Murmelliusstraat 4 en

 de ontwerp omgevingsvergunning uitgebreid voor het bouwen van 8 woningen aan de Murmelliusstraat 4 in Deventer.

 

Inhoud

Initiatief

Van Pijkeren Woningbouw BV wil op de locatie aan de Murmelliusstraat 4 de bestaande bebouwing slopen en een 8-tal grondgebonden rug-aan-rug woningen realiseren. Om het plan toe te kunnen staan, is het doorlopen van een ruimtelijke procedure nodig. Met de publicatie van onderstaande ontwerpbesluiten start de formele ruimtelijke procedure om dit initiatief te kunnen toestaan.

 

Coördinatie

Op 10 mei 2023 heeft de raad besloten om het voorliggende bestemmingsplan en de benodigde omgevingsvergunning te coördineren op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening. Dit betekent dat de besluiten (inclusief de ontwerpen ervan) gelijktijdig ter inzage worden gelegd, en dat tegen de besluiten beroep in eerste en enige aanleg mogelijk is bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Ontwerp Omgevingsvergunning

Op 25 september 2023 is door de initiatiefnemer een aanvraag omgevingsvergunning ingediend. De stukken zijn gecontroleerd en dit heeft geleid tot een ontwerp omgevingsvergunning die kan worden gepubliceerd en ter inzage kan worden gelegd.

 

Ontwerp Chw bestemmingsplan, ontwerp m.e.r .-beoordelingsbesluit en ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai

Voor het ruimtelijke deel is een ontwerp Chw bestemmingsplan Murmelliusstraat 4 opgesteld, met bijbehorende onderzoeken. Het betreft een ontwerp Crisis- en herstelwetbestemmingsplan met toepassing van de pilot-status van artikel 7c en 7g van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet. Dit bestemmingsplan is een voorloper van wat in de nieuwe Omgevingswet het omgevingsplan heet. Daarbij is tevens een ontwerp m.e.r.-beoordelingsbesluit opgesteld, waarbij uit de aanmeldnotie blijkt dat het initiatief geen belangrijke nadelige milieugevolgen kent. Er is bovendien een ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai voorbereid. Dit betekent dat een deel van de geluidwerende maatregelen aan de gevels van de woningen moeten worden aangebracht, omdat bron- en overdrachtsmaatregelen hier niet mogelijk blijken. Een beperkt deel langs de spoorzijde is dove gevel (zonder te openen delen) uitgevoerd om ter plaatse een goed wooncomfort te kunnen garanderen.

 

Inzien

Het ontwerp Chw bestemmingsplan, het ontwerp besluit m.e.r.-beoordeling en het ontwerp besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.Chw038-OW01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op

https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/NL.IMRO.0150.Chw038-OW01/

 

Het ontwerp bestemmingsplan, besluit m.e.r.-beoordeling en ontwerp omgevingsvergunning kunt ook u inzien op:

http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het plan met bijbehorende documenten inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 14 0570

 

Reageren

Het ontwerp Chw bestemmingsplan, het ontwerpbesluit m.e.r.-beoordeling, ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai en de ontwerp omgevingsvergunning liggen van donderdag 30 november 2023 tot en met woensdag 10 januari 2024 ter inzage. U kunt tot en met 10 januari 2024 reageren.

 

Lees hieronder hoe u op het ontwerp Chw bestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning kunt reageren.

U kunt op het m.e.r.-beoordelingsbesluit reageren door op het ontwerp Chw bestemmingsplan te reageren. Ook voor het reageren op het ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai kunt u reageren door op het ontwerp Chw bestemmingsplan te reageren.

 

Ontwerp Chw bestemmingsplan

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp Chw bestemmingsplan dan brengt u een zienswijze in.

• Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

de gemeenteraad

t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling

Postbus 5000,

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerp Chw bestemmingsplan Murmelliusstraat 4

• Dien uw zienswijze digitaal in via

www.deventer.nl/zienswijze

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij de heer H. Meerbeek van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling, telefoon 14 0570.

 

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

 

Besluit m.e.r .-beoordeling

U kunt alleen reageren op het besluit m.e.r.-beoordeling door een zienswijze in te dienen op het ontwerp Chw bestemmingsplan.

 

Ontwerp omgevingsvergunning

Als u een reactie wilt geven op de ontwerp omgevingsvergunning dan brengt u een zienswijze in.

• Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

Burgemeester en wethouders

t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling

Postbus 5000,

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerp omgevingsvergunning Murmelliusstraat 4, Deventer

• Dien uw zienswijze digitaal in via

www.deventer.nl/zienswijze

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij de heer H. Meerbeek van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling, telefoon 14 0570.

 

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzageperiode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “zienswijzenota”. Mogelijk worden de plannen op onderdelen aangepast. Vervolgens worden de plannen ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. Na het vaststellen van het Chw bestemmingsplan wordt de omgevingsvergunning verleend door Burgemeester en Wethouders.

 

Het vervolg

Nadat de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld, en burgemeester en wethouders de omgevingsvergunning hebben verleend, is er voor belanghebbenden de mogelijkheid om tegen beide besluiten beroep aan te tekenen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Naar boven