Bekendmaking voornemen grondverkoop

 

 

 

 

Voorgenomen grondverkoop

De gemeente Opmeer heeft het voornemen om een perceel grond te verkopen aan de eigenaar van Radboudstraat 78 te Hoogwoud.

 

Te verkopen perceel grond

De verkoop betreft het volgende perceel grond:

Achter Radboudstraat 78 te Hoogwoud. Het perceel is kadastraal bekend gemeente Opmeer, sectie Q, nummer 3140 (gedeeltelijk) groot 37 m2.

 

Motivering

De gemeente is van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de koop, namelijk de eigenaar van eerder genoemd perceel te Hoogwoud. Ten overvloede zij erop gewezen dat de gemeente daarbij een ruime mate van beleidsvrijheid toekomt. De eigenaar van eerder genoemd perceel te Hoogwoud komt als enige serieuze gegadigde in aanmerking omdat bij verkoop van snippergroen zoveel mogelijk wordt aangesloten bij de thans bestaande, heldere perceelgrenzen van het hoofdperceel en logischerwijs alleen bewoners die direct aan het te verkopen perceel grond wonen in aanmerking komen voor uitgifte van de grond. Daarnaast is het betreffende perceel grond al jaren door de vorige eigenaar in gebruik geweest middels een huurovereenkomst.

 

Oneens met verkoop

Bent u het oneens met de voorgenomen verkoop, omdat u de grond zelf wil verwerven? Dan kunt u binnen twee weken na publicatiedatum een kort geding starten bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Alkmaar. Als u hiervan gebruik maakt, dan verzoeken wij u om ook een digitaal exemplaar van de dagvaarding toe te zenden aan gemeente@opmeer.nl.

 

Als binnen twee weken na publicatie geen kort geding is gestart, dan vervalt het recht om tegen de voorgenomen verkoop op te komen.

Naar boven