Bekendmaking voornemen grondverkoop

 

 

 

 

Voorgenomen grondverkoop

De gemeente Opmeer heeft het voornemen om een perceel grond te verkopen aan de eigenaar van Herenweg 60 te Hoogwoud.

 

Te verkopen perceel grond

De verkoop betreft het volgende perceel grond:

Aan de zijkant van Herenweg 60 te Hoogwoud. Het perceel is kadastraal bekend gemeente Opmeer, sectie U, nummer 1244 (gedeeltelijk) groot 46,86 m2.

 

Motivering

De gemeente is van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de koop, namelijk de eigenaar van eerder genoemd perceel te Hoogwoud. Ten overvloede zij erop gewezen dat de gemeente daarbij een ruime mate van beleidsvrijheid toekomt. De eigenaar van eerder genoemd perceel te Hoogwoud komt als enige serieuze gegadigden in aanmerking omdat bedoelde strook direct grenst aan het perceel te Hoogwoud en de strook noodzakelijk is voor een uitbreiding van het hoofdgebouw op voornoemd perceel. Voor de uitbreiding van het hoofdgebouw is tevens eerder al een omgevingsvergunning afgegeven. Logischerwijs komt daarom alleen de eigenaar van Herenweg 60 te Hoogwoud in aanmerking voor uitgifte van de grond.

 

Oneens met verkoop

Bent u het oneens met de voorgenomen verkoop, omdat u de grond zelf wil verwerven? Dan kunt u binnen twee weken na publicatiedatum een kort geding starten bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Alkmaar. Als u hiervan gebruik maakt, dan verzoeken wij u om ook een digitaal exemplaar van de dagvaarding toe te zenden aan gemeente@opmeer.nl.

 

Als binnen twee weken na publicatie geen kort geding is gestart, dan vervalt het recht om tegen de voorgenomen verkoop op te komen.

Naar boven