Ontwerpbestemmingsplan ‘Verzamelplan Ruimte-voor-ruimte-ontwikkelingen 2023’ ter inzage

Op 26 januari 2023 heeft de gemeenteraad besloten het ontwerpbestemmingsplan ’Verzamelplan ruimte-voor-ruimte ontwikkelingen 2023’ vrij te geven voor zienswijzen. Het ontwerpbestemmingsplan ligt daarom met ingang van donderdag 9 februari 2023 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende stukken is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook kan het plan fysiek worden ingezien bij de informatiebalie van het gemeentehuis, Oranjeplein 1 in Pijnacker.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan maakt op acht locaties een zogenoemde ruimte-voor-ruimte -ontwikkeling mogelijk.

Na sloop van bestaande bedrijfsbebouwing en/of glasopstanden wordt de bouw van (een of meerdere) compensatiewoningen mogelijk. De resterende gronden krijgen dan een open, groene bestemming. Het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit staat hierbij centraal.

Het plangebied van het bestemmingsplan omvat de volgende locaties:

- Onderweg 3 (Pijnacker)

- Onderweg 5 (Pijnacker)

- Molendijk 3 (Pijnacker)

- Oude Leedeweg 159 (Pijnacker)

- Zuideindseweg achter 66 (Delfgauw)

- Bovenmolenweg 6 (Pijnacker)

- Keulseweg 47 (Pijnacker)

- Onderweg / Bovenmolenweg (Pijnacker)

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kunt u een zienswijze indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen richt u aan: de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640 AA Pijnacker. Het is ook mogelijk digitaal een zienswijze in te dienen via de website van de gemeente, www.pijnacker-nootdorp.nl. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u voor een afspraak contact opnemen met het secretariaat van de afdeling RBG, team Ruimte via telefoonnummer 14 015. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft.

Meer informatie of vragen? Laat het ons weten.

Gedurende de periode van ter inzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan wordt een inloopavond georganiseerd. Op maandag 13 februari 2023 is er tussen 20:00 uur en 21:30 uur in het Bestuurscentrum, Emmastraat 165 in Pijnacker gelegenheid om nader te worden geïnformeerd over de inhoud en de verdere procedure van het bestemmingsplan.

Pijnacker-Nootdorp, 8 februari 2023

Het college van Pijnacker-Nootdorp

Naar boven