Vooraankondiging bestemmingsplan Nijmegen Brabantse Poort 2021 – 1 (Wijchenseweg 4)

Op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen bekend dat zij het bestemmingsplan Nijmegen Brabantse Poort 2021 – 1 (Wijchenseweg 4) voorbereiden.

Het plangebied is gelegen aan de Wijchenseweg 4 te Nijmegen. Het plangebied wordt ingesloten aan de westzijde door de uitrit van de A73 op de Wijchenseweg, ten zuiden door de spoorlijn Nijmegen – ’s-Hertogenbosch, ten noorden door de Wijchenseweg en ten oosten door het Streekpad.

Met dit bestemmingsplan wordt de vestiging van een bedrijf aan de Wijchenseweg 4 in Nijmegen juridisch planologisch mogelijk gemaakt. Dit bedrijf is een gasbedrijf, voor het op- en overslaan van propaan en butaan en het vullen van gasflessen. Het bedrijf levert, vervoert en slaat propaan- en butaangas op in voorraadtanks en vult gasflessen af voor particulier en zakelijk gebruik.

Vanwege de gebiedsontwikkeling Winkelsteeg is het nodig om de bedrijfsactiviteiten van dit bedrijf in Winkelsteeg te beëindigen. Daarom wordt gesproken over bedrijfsverplaatsing naar de, door de gemeente aangekochte, locatie aan de Wijchenseweg 4. De verplaatsing draagt er ook aan bij dat er minder gevaarlijke stoffen door Nijmegen hoeven te worden vervoerd, nu de nieuwe locatie Wijchenseweg gunstig is gelegen, direct ontsloten op de A73.

Over enige tijd wordt het ontwerpbestemmingsplan ter visie gelegd. Eenieder kan dan een zienswijze indienen.

Naar boven