Ontwerpbestemmingsplan “Westersingel 82-94”, Berkel en Rodenrijs

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat met ingang van 23 november 2023 tot en met 3 januari 2024 het ontwerpbestemmingsplan “Westersingel 82-94” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0217-ONTW voor iedereen ter inzage ligt. 

Planbeschrijving

Het bestemmingsplan biedt ruimte aan de ontwikkeling van 20 woningen aan de Westersingel. Kadastraal is het plangebied bekend onder de nummers 6672 en 6106 sectie A van de kadastrale gemeente Berkel en Rodenrijs. Wijzigingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan vindt u in de Nota overleg en staat van wijzigingen.

MER-beoordelingsbesluit

Voor deze ontwikkeling behoeft geen milieueffectrapportage (MER) te worden opgesteld. Als bijlage bij de Toelichting op het bestemmingsplan is opgenomen de “Aanmeldnotitie vormvrij m.e.r.- beoordeling”. Onder verwijzing naar deze notitie is besloten dat er geen sprake is van nadelige milieueffecten als gevolg van de voorgenomen ontwikkeling. Dit besluit betreft een voorbereidingshandeling in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijk besluit is niet vatbaar voor zelfstandig bezwaar of beroep. Belanghebbenden kunnen een reactie op het MER- beoordelingsbesluit kenbaar maken door een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan, zoals hieronder wordt vermeld.

Zienswijzen

U kunt het plan inzien van 23 november 2023 tot en met 3 januari 2024 via ruimtelijkeplannen.nl: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/#!/idn/NL.IMRO.1621.BP0217 

Tijdens de termijn van terinzageligging kunt u een zienswijze indienen die ziet op het ontwerpbestemmingsplan. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van de gemeenteraad, Team Omgevingsrecht, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0217/03. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Naar boven