Tracéstudie ondergronds kabeltracé Netuitbreiding Eindhoven Oost – Maarheeze 150 kV., gemeente Nuenen c.a.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) vanaf 16 november in te zien

Vanaf 16 november 2023 ligt er zes weken lang een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage. In dit document wordt beschreven hoe wij de alternatieven voor de aanleg van de ondergrondse kabel gaan toetsen via een MER procedure. U kunt de NRD bekijken via https://www.eindhoven.nl/bestuur-en-beleid/beleid/bekendmakingen of inkijken op het gemeentehuis. Mocht u het niet eens zijn met onze aanpak, kunt u reageren op het document door het indienen van een zienswijze bij de gemeente Eindhoven. Hoe u dit doet, leest u hieronder.

MER procedure

De aanleg van een ondergronds kabeltracé past niet binnen de huidige bestemmingsplannen van de gemeenten Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Cranendonck, Nuenen en Someren. Omdat het om een ingewikkeld onderzoeksgebied gaat, moet er een MER procedure worden doorlopen. Met Natura-2000 gebieden, stikstof, veel belanghebbenden, stedelijke kernen, de vele gemeenten die binnen het gebied liggen en nieuwe regels (vanuit de Omgevingswet) zijn er veel zaken waar we rekening mee moeten houden. In de Milieu Effect Rapportage (MER) worden de verschillende alternatieven met elkaar vergeleken en getoetst. Voor de MER rapportage wordt een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) gemaakt. In deze notitie wordt de werkwijze waarop de MER procedure doorlopen wordt geschetst.

Hoe dient u een zienswijze in?

Het digitaal indienen van een zienswijze kan uitsluitend met het formulier dat hiervoor beschikbaar is op de gemeentelijke website via de directe link www.eindhoven.nl/zienswijze. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar:

Het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening

postbus 90150

5600 RB Eindhoven

Een schriftelijke zienswijze moet zijn voorzien van een datum, naam, adres en handtekening. Graag onder vermelding van ‘zienswijze NRD Netuitbreiding Eindhoven Oost- Maarheeze 150 kV’.

Wilt u liever mondeling een zienswijze indienen dan dient u uiterlijk op 14 december 2023 (tot twee weken voor einddatum van de zienswijzentermijn) een afspraak te maken met E. Spoormakers, bij voorkeur op donderdag en vrijdag via telefoonnummer 06 11 72 10 45.

 

Naar boven