Kennisgeving ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) t.b.v. de herontwikkeling van de Crocuslaan e.o. te Vlissingen (uitgebreide procedure)

Burgemeester en wethouders van Vlissingen maken bekend dat de ontwerp-omgevingsvergunning ‘Herontwikkeling Crocuslaan e.o.’ met ingang van 16 november 2023 gedurende zes weken ter inzage ligt. In het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) is een omgevingsvergunning, als bedoeld in artikel 2.12, lid 1 onder a, sub 3°, van de Wabo, aangevraagd voor het afwijken (‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’) van de beheersverordening Middengebied, ten behoeve van de herontwikkeling van de Crocuslaan en omgeving. Bij de herontwikkeling van de Crocuslaan worden 143 woningen van L’escaut vervangen door 137 modernere en duurzamere woningen. De projectlocatie wordt grofweg begrensd door de Anjelierenlaan aan de noordzijde, de Irislaan aan de oostzijde, de Paul Krugerstraat aan de zuidzijde en de Bloemenlaan aan de westzijde. 

 

De gemeenteraad van Vlissingen heeft op 9 november 2023 besloten een ontwerp verklaring van geen bedenkingen af te geven voor de aanvraag omgevingsvergunning, die als doel heeft om de herontwikkeling van de ‘Crocuslaan e.o.’ planologisch mogelijk te maken. De gemeenteraad heeft daarbij tevens besloten dat als er geen zienswijzen worden ingediend tegen de ontwerp-omgevingsvergunning, dit besluit te beschouwen als een definitieve verklaring van geen bedenkingen. Een exploitatieplan is niet nodig, omdat kosten anderszins worden verhaald.

 

Ter inzage

De ontwerp-omgevingsvergunning, de ontwerp verklaring van geen bedenkingen en bijbehorende stukken liggen met ingang van 16 november 2023 gedurende zes weken (tot en met 27 december 2023) ter inzage in het stadhuis van Vlissingen, Paul Krugerstraat 1. U kunt de stukken elke werkdag tijdens kantooruren inzien. De stukken zijn ook digitaal te raadplegen op Externe link: www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0718.OMMI05-ON01. 

 

Indienen zienswijze

Gedurende de periode van 16 november 2023 tot en met 27 december 2023 kan eenieder zijn of haar zienswijze over de ontwerpbesluiten kenbaar maken aan het college van B&W van de gemeente Vlissingen, postbus 3000, 4380 GV Vlissingen.

 

Vlissingen, 16 november 2023

Burgemeester en wethouders van Vlissingen,

Namens deze:

De burgemeester, drs. A.R.B. van den Tillaar

De secretaris, drs. R.D.A. Wiskerke

Naar boven