Gemeente Sittard-Geleen Voornemen verkeersbesluit voor het gedeeltelijk instellen van eenrichtingsverkeer tussen de Danikerstraat 25 en 39 te Geleen

2023/2908929

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen:

1. Besluiten:

voor het instellen van eenrichting in de Danikerstraat te Geleen, tussen huisnummers 25 en 39 en om de voorgenomen verkeersmaatregelen bekend te maken, zodat belanghebbenden zienswijzen in kunnen dienen:

  • 1.

    het plaatsen van twee verkeersborden ‘Eenrichtingsweg, in deze richting gesloten voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee’ (bord C02) en het plaatsen van twee verkeersborden ‘Eenrichtingsweg’ (bord C03), waarvan een in combinatie met onderbord ‘Afstandsaanduiding’ (OB401-50), ten hoogte van de Nassaustraat 1 en Danikerstraat 25 en 39 te Geleen.

Zoals aangegeven op de bij het besluit behorende foto(’s) en/of tekening(en). U kunt de bijbehorende stukken digitaal bekijken via het digitale publicatieblad op officielebekendmakingen.nl. De documenten hangen als ‘Bekijk documenten’ aan deze publicatie (zie linker kolom).

2. Overwegingen

Bewoners ervaren overlast van de geringe straatbreedte van de Danikerstraat. Dit in geval van tegemoetkomend verkeer i.c.m. geparkeerde auto’s. Bewoners hebben draagvlak aangetoond voor het instellen van eenrichtingsverkeer. Op basis van dit draagvlak wil de gemeente meewerken aan het instellen van (gedeeltelijk) eenrichtingsverkeer. Het verkeer van en naar het appartementencomplex (adres Oranjelaan) dat via de Danikerstraat naar het parkeerterrein van het appartementencomplex rijdt kan, tussen de uitgang van het parkeerterrein en de Oranjelaan/ Nassaustraat, de Danikerstraat in twee richtingen blijven gebruiken. Deze maatregel zal de doorstroming van het verkeer in de Danikerstraat bevorderen.

3. Wettelijke grondslag

Verkeersbesluiten worden genomen op basis van artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 en artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer.

Uit het oogpunt van de doorstroming en de bruikbaarheid van de weg, alsmede het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast en hinder, wordt het noodzakelijk geacht de verkeersmaatregelen te nemen. Van toepassing zijn hier artikel 2, lid 1, sub c en artikel 2, lid 2, sub a, van de Wegenverkeerswet 1994.

De Danikerstraat te Geleen is in beheer en onderhoud bij de gemeente Sittard-Geleen en ligt binnen de bebouwde kom, zoals bedoeld in artikel 18 lid 1 sub d van de Wegenverkeerswet 1994.

4. Advies

De Ambtelijke Werkgroep Verkeer, waarin onder meer verkeerskundigen en de regiopolitie zitting hebben, heeft op 03-10-2023 positief geadviseerd over de voorgestelde verkeersmaatregelen.

5. Ondertekening

Sittard-Geleen, 06-11-2023

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen,

namens dezen,

R. Dobrick

Juridisch Medewerker Verkeer

6. Bekendmaking en zienswijzen

Na besluitvorming wordt het voornemensbesluit gepubliceerd in het elektronisch gemeenteblad. Er wordt een mail verzonden aan de abonnees van overheid.nl met bericht van publicatie en koppeling naar het elektronisch gemeenteblad.

Over dit voornemenverkeersbesluit kunnen belanghebbenden binnen twee weken na de dag waarop dit besluit gepubliceerd is een zienswijze geven. Deze kan naar: College van B&W, Postbus 18, 6130 AA SITTARD.

Danikerstraat Geleen

Bord C3 met onderbord 50 m op overgang Nassaustraat-Danikerstraat

Bord C3 op lichtmast t.h.v. Danikerstraat nr. 2

Bord C2 t.h.v. Danikerstraat 23

Bord C2 aan begin Danikerstraat, gezien vanuit Margrietlaan

Sittard-Geleen, 06-11-2023

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen,

namens dezen,

R. Dobrick

Juridisch Medewerker Verkeer

Naar boven