VERKEERSBESLUIT GEMEENTE VLISSINGEN - Instellen stopverbod en opheffen eenrichtingsweg op een gedeelte van de Govert Flincklaan in Vlissingen

1 Besluit

Op grond van artikel 18, eerste lid, aanhef en onder d van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) is het college van burgemeester en wethouders bevoegd om een verkeersbesluit te nemen.

Burgemeester en wethouders besluiten tot:

  • 1.

    Het instellen van een stopverbod op een gedeelte van de Govert Flincklaan in Vlissingen, door het plaatsen van het verkeersbord E02-ZB met onderbord “uitgezonderd parkeervakken” en E02-ZE van Bijlage 1 van het RVV 1990;

  • 2.

    en het opheffen van de eenrichtingsweg door het verwijderen van borden C02 met onderbord uitgezonderd fietsers en bromfietsers en C03 met onderbord uitgezonderd fietsers en bromfietsers en C04I met onderbord uitgezonderd fietsers en bromfietsers van Bijlage 1 van het RVV 1990.

2 Aanleiding

Na aanleiding van verschillende gesprekken en meldingen over gevaarlijke verkeersituaties gaan wij een stopverbod instellen en heffen wij het eenrichtingsgedeelte op de Govert Flincklaan op.

3 Wettelijke grondslag

Een verkeersbesluit is vereist voor plaatsing of verwijdering van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens en onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Gelet op:

  • 1.

    artikel 18, lid 1, aanhef en onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) over verkeersbesluiten is het college van burgemeester en wethouders bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Het betreft namelijk verkeer in de openbare ruimte onder beheer van de gemeente Vlissingen;

  • 2.

    artikel 15, lid 1, van de WVW 1994 wordt een verkeersbesluit genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen over het Wegverkeer (hierna: BABW) genoemde verkeerstekens,;

  • 3.

    artikel 15, lid 2, van de WVW 1994 wordt een verkeersbesluit genomen voor het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien die leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken;

  • 4.

    artikel 12 van het BABW over het plaatsen en verwijderen van de in dit artikel genoemde verkeerstekens moet gebeuren via een verkeersbesluit;

  • 5.

    artikel 21 (grondslag besluit) van het BABW dient nog te worden vermeld dat de in artikel 2, eerste lid, sub a, b en c van de Wegenverkeerswet genoemde belangen (het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van weggebruikers en passagiers) ten grondslag liggen aan dit verkeersbesluit en in bovenstaande afwegingen tegen elkaar zijn afgewogen.

  • 6.

    artikel 24 van het BABW is overleg gepleegd met de politie.

  • 7.

    artikel 26 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) en artikel 2, 5 en 6 van de Bekendmakingswet wordt dit besluit bekendgemaakt op www.overheid.nl.

4 Overwegende

Argumenten

  • 1.

    De Govert Flincklaan is functioneel een schoolzone;

  • 2.

    Halen en brengen van scholieren zorgt voor een onrustig verkeersbeeld;

  • 3.

    Automobilisten rijden of staan stil op de rijbaan;

  • 4.

    Het eenrichtingsverkeer zorgt ervoor dat fietsende scholieren te veel in conflict kunnen komen met een rijdende auto;

  • 5.

    We willen de doorstroming van auto’s bevorderen en de verkeersveiligheid van de overstekende/fietsende scholieren te verhogen;

  • 6.

    Daarom stellen wij een stopverbod in en heffen de eenrichtingsroute op de Govert Flincklaan op;

  • 7.

    Hierdoor stimuleren we het gebruik van de parkeervakken rondom de school. Dit zorgt dit voor een veiligere situatie voor overstekende/fietsende scholieren.

  • 8.

     

Plaatsing verkeerstekens

Het instellen van een stopverbod en het opheffen van het eenrichtingsgedeelte te Govert Flincklaan in Vlissingen, door het plaatsen van het verkeersbord E02-ZB met onderbord uitgezonderd parkeervakken en E02-ZE van Bijlage 1 van het RVV 1990 te plaatsen aangegeven in de bijgevoegde situatietekening.

5 Procedure

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u bezwaar maken. U kunt uw bezwaarschrift richten aan:

Het college van burgemeester en wethouders

Postbus 3000

4380 GV Vlissingen

U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal indienen. Dit kan per e-mail via gemeente@vlissingen.nl of met het digitale formulier van de gemeente. Dit formulier vindt u op:

‘www.vlissingen.nl/digitaal-loket/rechtsbescherming/bezwaar-indienen’.

Zorg ervoor dat u het bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van deze brief heeft ingediend. Daarmee voorkomt u dat wij uw bezwaarschrift niet meer kunnen behandelen.

Uw bezwaarschrift dient ondertekend te worden en dient tenminste naam en adres van de indiener te vermelden, dagtekening, omschrijving van het besluit en de gronden van het bezwaar. Stuurt iemand anders namens u het bezwaarschrift in, stuur dan een machtiging mee.

6 Voorlopige voorziening

In principe stopt het indienen van een bezwaar de werking van het besluit niet. Wilt u dat het besluit voorlopig niet wordt uitgevoerd, dan kunt u een verzoek indienen om een voorlopige voorziening. U moet dan wel bezwaar hebben gemaakt en er dient sprake te zijn van spoedeisend belang. U kunt een verzoek om een voorlopige voorziening richten aan:

Rechtbank Zeeland-West-Brabant

t.a.v. team Bestuursrecht

postbus 90006

4800 PA Breda.

Voor het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Hoogachtend,

burgemeester en wethouders van Vlissingen,

namens het college

Beleidsmedewerker Verkeer

Vlissingen, 17 oktober 223

 

Naar boven