Besluit van burgemeester en wethouders van Woerden houdende een wijziging van het mandaatregister (Wijziging Mandaatregister gemeente Oudewater 2015)

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oudewater:

 

Gelet op het bepaalde in de Gemeentewet en afdeling 10.1.1. van de Algemene wet bestuursrecht (Awb);

 

Overwegende dat wijzigingen van hoofdstuk 6 en Hoofdstuk 10 van het mandaatregister gemeente Oudewater 2015 noodzakelijk is vanwege de uitvoering van taken in het kader van de Wmo 2015, de Jeugdwet en de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening;

 

Besluiten;

I.

De hoofdstukken 6 en 10 van het Mandaatregister gemeente Oudewater 2015 zodanig te wijzigen dat deze komen te luiden:

 

H 6 MANDAAT SCHULDHULPVERLENING PLANGROEP/FERMWERK

Vervallen.

 

H 10 MANDAAT STICHTING DE THUISBASIS SOCIAAL WERK

Artikel 1 Mandaat

  • 1.

    Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oudewater verleent mandaat aan het bestuur van Stichting de Thuisbasis Sociaal Werk tot het nemen van besluiten ter uitvoering van de werkzaamheden op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, de Jeugdwet en de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening.

  • 2.

    Het mandaat omvat tevens de bevoegdheid om bezwaarschriften tegen gemandateerde besluiten op het gebied van het Sociaal Domein te laten behandelen door de Commissie voor de behandeling van bezwaarschriften van de gemeente Woerden.

  • 3.

    Het mandaat omvat zowel het nemen van het besluit als de ondertekening daarvan, met uitzondering van:

    • beslissingen op bezwaar,

    • het afdoen van klachten als bedoeld in hoofdstuk 9 van de Algemene wet bestuursrecht.

       

Artikel 2 Kaders uitoefening bevoegdheden

  • 1.

    Het bestuur van Stichting de Thuisbasis Sociaal Werk hanteert bij de uitoefening van de opgedragen werkzaamheden het op dat moment geldende beleid van het college van gemeente Oudewater alsmede de door de gemeenteraad van de gemeente vastgestelde kaders, zoals vastgelegd in het geldende beleidsplan, nadere regels en beleidsregels en de geldende verordeningen.

  • 2.

    Indien het bestuur van Stichting de Thuisbasis Sociaal Werk in afwijking van het bepaalde in het eerste lid wenst te besluiten, treedt hij hierover vooraf in overleg met het college van burgemeester en wethouders gemeente Oudewater.

     

Artikel 3 Informatie, afschriften en voorafgaand overleg

  • 1.

    Het bestuur van Stichting de Thuisbasis Sociaal Werk informeert het college bij zwaarwegende omstandigheden en gebeurtenissen die betrekking hebben op de gemandateerde bevoegdheden.

  • 2.

    Het bestuur van Stichting Thuisbasis Sociaal Werk zendt afschriften aan de gemeente van relevante correspondentie met betrekking tot de uitoefening van gemandateerde werkzaamheden.

  • 3.

    Het bestuur van Stichting Thuisbasis Sociaal Werk verschaft, voorafgaand aan de uitoefening van de werkzaamheden bedoeld in artikel 1 alle benodigde informatie en voeren tevens overleg met het college indien:

    • a.

      de uitoefening van de gemandateerde bevoegdheid voor het college naar verwachting politieke en/of maatschappelijke gevolgen kan hebben;

    • b.

      een besluit tot consequentie kan hebben dat de gemeente aansprakelijk zal worden gesteld of anderszins aangesproken zal worden;

    • c.

      het een besluit betreft waaruit onvoorziene financiële of andere consequenties voortvloeien die tot overschrijding kunnen leiden van beschikbare budgetten of begrotingsposten;

    • d.

      het college de wens daartoe kenbaar heeft gemaakt.

       

Artikel 4 Administratie

De gemandateerde richt de administratie zodanig in, dat daarin alle van belang zijnde vastleggingen en bewijsstukken ten behoeve van het besluitvormings-, uitvoerings-, controle- en verantwoordingsproces zijn vastgelegd.

 

Artikel 5 Ondermandaat

  • 1.

    Het bestuur van de Stichting de Thuisbasis Sociaal Werk kan de bevoegdheden in ondermandaat opdragen aan personen die onder zijn verantwoordelijkheid werkzaam zijn, tenzij dat ten aanzien van een concreet mandaat in het register uitdrukkelijk is uitgesloten of zich een situatie voordoet als bedoeld in lid 2.

  • 2.

    Aan een medewerker die niet in vaste dienst is bij de Stichting de Thuisbasis Sociaal Werk wordt geen ondermandaat verleend, tenzij het bestuur van Stichting de Thuisbasis hem die bevoegdheid uitdrukkelijk en schriftelijk heeft gegeven en akkoord blijkt van genoemde medewerker.

  • 3.

    De onder gemandateerde medewerkers stemmen, conform de verplichting uit de Algemene wet bestuursrecht, individueel in met het mandaat door het ondertekenen van een overeenkomst met de ondermandaatgever.

  • 4.

    Het ondermandaat wordt bekendgemaakt op de wijze als bedoeld in artikel 3:42 Awb.

  • 5.

    Op ondermandaat zijn de overige bepalingen van deze regeling van overeenkomstige toepassing.

  • 6.

    het doormandateren van een ondermandaat is niet toegestaan.

     

Artikel 6 Ondertekening

Een ter uitvoering van dit mandaat opgemaakt stuk wordt op briefpapier van de gemeente Oudewater in meervoudsvorm geredigeerd en als volgt ondertekend:

 

Met vriendelijke groet,

namens burgemeester en wethouders gemeente Oudewater,

(naam)

(functie)

De ondertekening van een ter uitvoering van dit mandaat opgemaakt stuk geschiedt schriftelijk, dan wel met de passage:

Deze brief is automatisch aangemaakt en daarom niet ondertekend

II.

Dit besluit treedt in werking op de dag na de dag van bekendmaking;

 

III.

Dit besluit bekend te maken op de gebruikelijke wijze.

 

 

Aldus besloten door het college van de gemeente Oudewater in zijn vergadering gehouden op 31 januari 2023.

De secretaris, De burgemeester,

J. Michel Drs. D.C. de Vries

Naar boven