Voorgenomen grondverkoop Eerste Blok in Vroomshoop

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het zogeheten Didam-arrest gewezen. Dit arrest bepaalt dat gemeenten in Nederland bij voorgenomen verkopen/gronduitgiftes van onroerende zaken transparant moeten handelen, zodat iedere gegadigde kenbaar kan maken dat deze ook in aanmerking komt om een (koop)overeenkomst te sluiten. Met deze publicatie voldoet de gemeente aan de verplichtingen die volgen uit het Didam-arrest.

Voorgenomen grondverkoop

De gemeente Twenterand is voornemens grond te verkopen aan de Eerste Blokweg 88 in Vroomshoop. Kadastraal bekend gemeente Den Ham sectie L nummer 110 met een totale oppervlakte van 2.522 m2.

Locatie

Kadastraal

Oppervlakte

Eerste Blokweg 88

Den Ham sectie L nr. 110

2.522 m2

Motivatie

Met de verkoop van deze grond is de gemeente niet meer eigenaar van een perceel die niet toegankelijk is vanaf de openbare weg. Daarnaast wordt het verhuurd aan de bewoner van nummer 88. Daarmee zien we ook de verkoop aan de eigenaar van de voorgelegen woning, hierdoor ontstaat er een rechte perceel met logische perceelgrenzen.

Gelet op het voorgaande is de gemeente Twenterand van oordeel dat koper enige gegadigde is en dat de voorgenomen verkoop aan koper kan plaatsvinden zonder brede selectieprocedure. Volstaan kan worden met deze voorafgaande bekendmaking. Het feit dat een voornemen tot verkoop/verhuur bekend wordt gemaakt, betekent niet dat de gemeente al definitief tot verkoop/verhuur besloten heeft.

Vervaltermijn

Tegen deze voorgenomen verkoop kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend dan wel ingesteld.

Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen verkoop/verhuur en merkt u zichzelf aan als serieuze gegadigde dan dient u dat, binnen een termijn van 20 kalenderdagen na publicatie tot 28 november 2023 bekend te maken. Door te mailen naar grondzaken@twenterand.nl of een brief te sturen naar de gemeente Twenterand. De termijn merken wij aan als vervaltermijn. Dit betekent voor de goede orde dat indien de termijn ongebruikt verstrijkt alle rechten vervallen. We zullen dan overgaan tot uitgifte. Brieven en e-mails die wij na afloop van deze termijn ontvangen worden niet meer in behandeling genomen. De gemeente hanteert deze handelwijze om rechtszekerheid te creëren zodat zij één op één kan contracteren.

Naar boven