Wijziging ‘Beleidsregel toepassing gebiedsontzegging’

DE BURGEMEESTER VAN ASSEN

Gelet op artikel 2:77:1 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Assen;

Overwegende dat de Beleidsregel toepassing gebiedsontzegging geactualiseerd moet worden;

Besluit de Beleidsregel toepassing gebiedsontzegging als volgt te wijzigen:

 

 

 

Artikel I Wijziging Beleidsregel

A. Onder hernummering van de overige leden wordt aan artikel 6 een tweede lid toegevoegd,

worden het derde, vierde en vijfde lid gewijzigd en komen als volgt te luiden:

 

Artikel 6 Uitvoeringsmandaat

  • 1.

    De burgemeester mandateert de uitoefening van zijn bevoegdheid tot het opleggen en uitreiken van een waarschuwing gebiedsontzegging en een gebiedsontzegging van 8 uur aan de Operationeel Expert/Specialist GGP, Senior GGP en Generalist GGP.

  • 2.

    De burgemeester mandateert de uitoefening van zijn bevoegdheid tot het opleggen en uitreiken van een waarschuwing gebiedsontzegging en een gebiedsontzegging van 8 uur aan de buitengewoon opsporingsambtenaren domein I, voor zover het haar/zijn werkzaamheden betreft.

  • 3.

    De burgemeester mandateert de uitoefening van zijn bevoegdheid tot het opleggen en uitreiken van gebiedsontzeggingen aan de teamchef van BT Noord Drenthe, de Hulpofficier van Justitie en de teammanager van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving, voor zover het haar/zijn werkzaamheden betreft. Het opleggen van een gebiedsontzegging wegens agressie en geweld ten aanzien van functionarissen met een publieke taak wordt niet gemandateerd.

  • 4.

    Bij het uitoefenen van deze bevoegdheden worden de Beleidsregel toepassing gebiedsontzegging en het ‘Besluit mandaatverlening inzake gebiedsontzeggingen’ in acht genomen.

  • 5.

    De teamchef van BT Noord Drenthe en de teammanager van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving houden van de toepassing van de gebiedsontzeggingen een adequate registratie bij. De teamchef en de teammanager rapporteren de burgemeester per maand.

 

Artikel II Inwerkingtreding

Deze gewijzigde beleidsregel treedt in werking op de eerste dag na die van de bekendmaking.

 

Aldus vastgesteld door de burgemeester op 22 december 2022

M.L.J. Out

Naar boven