Mobiliteitsplan Doetinchem 2036

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Doetinchem, maakt bekend dat vanaf 15 november 2023 tot en met 27 december 2023 voor eenieder ter inzage ligt:

 

De inspraakversie van het Mobiliteitsplan Doetinchem 2036.

 

Inhoud

Dit plan geeft richting aan wat we de komende jaren willen doen op het gebied van verkeer en mobiliteit in de gemeente Doetinchem. Bereikbaarheid vormt een belangrijk onderdeel van onze rol als centrumgemeente van de Achterhoek. We blijven investeren om de fysieke bereikbaarheid van Doetinchem, Wehl en Gaanderen per fiets, openbaar vervoer en auto te verbeteren. Een goede, toekomstbestendige bereikbaarheid brengt voordelen met zich mee voor onze bedrijven, inwoners, werknemers en recreanten.

 

In dit mobiliteitsplan hebben we onze vier hoofdambities verwoord:

 

  • -

    Bruisende binnenstad;

  • -

    Verbeteren leefbaarheid wijken & kernen;

  • -

    Stimuleren actieve mobiliteit & openbaar vervoer;

  • -

    Optimaal sturen van verkeer.

 

Deze ambities hebben we vertaald naar een ideale verkeerssituatie in 2036, een wensbeeld waarin alle verkeersdeelnemers een plek hebben gekregen. Hierbij hebben we ons voornemen om door te groeien naar 70.000 inwoners meegenomen.

 

Dit mobiliteitsplan beschrijft op hoofdlijnen ook een pakket maatregelen waarmee we het wensbeeld kunnen realiseren. Hierbij laten we voldoende ruimte voor een flexibele invulling. Dit is nodig om in te kunnen spelen op experimenten en actuele ontwikkelingen. We zetten ons in om snel te starten met het uitvoeren van de eerste maatregelen.

 

Ter inzage

Het mobiliteitsplan is digitaal te raadplegen via www.officielebekendmakingen.nl. Het ligt verder voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis (Raadhuisstraat 2) van de gemeente Doetinchem.

 

Indienen zienswijze en inspraakreactie

Binnen de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden een schriftelijke of mondelingen zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit.

 

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gestuurd naar de gemeente Doetinchem, Postbus 9020, 7000 HA te Doetinchem ter attentie van de heer T. Edens. Een zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener en de redenen van de zienswijze.

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer R. Luimes of de heer T. Edens. Het telefoonnummer is 0314 – 377 377.

 

 

Naar boven