Herstelbesluit bestemmingsplan “Buitengebied herziening Rullen 7” gemeente Nuenen c.a.

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a. maken bekend dat de gemeenteraad op 12 oktober 2023 het herstelbesluit bestemmingsplan “Buitengebied herziening Rullen 7” heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Op 29 september 2022, heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan “Buitengebied herziening Rullen 7” vastgesteld. Het bestemming “Buitengebied herziening Rullen 7” voorziet in de mogelijkheid om op het perceel Rullen 7 twee ruimte-voor-ruimte woningen te bouwen. Daarnaast wordt de agrarische bedrijfswoning omgezet naar een burgerwoning.

Tegen het bestemmingsplan is beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Raad van State zal dit beroep gaan behandelen en een uitspraak doen over het bestemmingsplan.

Artikel 6:19 Algemene wet bestuursrecht (Awb) biedt de mogelijkheid om hangende het beroep gebreken uit het oorspronkelijke vaststellingsbesluit te herstellen in de vorm van het nemen van een zogenaamd herstelbesluit.

De Interim omgevingsverordening Noord-Brabant (IOV) is op 11 maart 2022 gewijzigd, waarbij artikel 3.80 IOV (oud) is komen te vervallen en is vervangen door artikel 3.79 IOV (nieuw). In de plantoelichting van het op 29 september 2022 vastgestelde bestemmingsplan "Buitengebied herziening Rullen 7" wordt echter nog ingegaan op artikel 3.80 IOV (oud). Aangezien er bij de vaststelling van een bestemmingsplan moet worden getoetst aan de regels van de IOV die gelden op het moment van het vaststellingsbesluit, had er aan artikel 3.79 IOV (nieuw) moeten worden getoetst.

Met dit herstelbesluit wordt bovengenoemd gebrek hersteld door in de plantoelichting te motiveren dat wordt voldaan aan de actuele IOV. De planregels en planverbeelding zijn niet veranderd.

Ter inzage

Het vastgestelde herstelbesluit bestemmingsplan “Buitengebied herziening Rullen 7” en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van 10 november 2023 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Het bestemmingsplan kan op afspraak of tijdens openingstijden bij de receptie van het gemeentehuis Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen worden ingezien.

Het plan is ook raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Klik daarvoor op ‘Plannen zoeken’ en zoek vervolgens op ‘Plannaam of –nummer’. Vul daar de naam van het bestemmingsplan in of zoek op plancode: NL.IMRO.0820.BPNuenWederikdreef-D002. Ook kunt u op een adres zoeken. Klik daarvoor op ‘Plannen zoeken’ en zoek vervolgens op ‘Adres’. Vul daar het adres in.

Indienen beroep

Binnen de termijn van ter inzage legging kan een beroepschrift worden ingediend tegen het herstelbesluit. Het beroep kan alleen worden gericht tegen de daadwerkelijke inhoud van het herstelbesluit (aanpassen plantoelichting in verband met toetsing aan de actuele IOV). Er kan geen beroep worden ingesteld tegen de overige, ongewijzigd gebleven planonderdelen. Een beroepschrift kan worden ingediend door belanghebbenden, door niet-belanghebbenden die een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, en door niet-belanghebbenden die verschoonbaar geen of te laat een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Degenen die al eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 29 september 2022 hoeven dat niet opnieuw te doen. Op grond van artikel 6:19 Awb hebben deze beroepen, van rechtswege, mede betrekking op het herstelbesluit.

Een beroepschrift dient u in bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het herstelbesluit voor het bestemmingsplan treedt in werking na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroepschrift schorst niet de werking van het plan. Daarvoor moet naast het beroepschrift bij de Afdeling bestuursrechtspraak een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres. Voor de behandeling van een beroepschrift of een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. U kunt een beroep- of verzoekschrift ook digitaal indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. De formulieren in dit loket zijn uitsluitend bedoeld voor burgers en u moet daarvoor wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden. U kunt ook contact opnemen met de Raad van State in Den Haag. Het telefoonnummer is 070 - 426 44 26.

Naar boven