Voorgenomen grondverhuur bedrijventerrein Almeloseweg Oost in Vriezenveen

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het zogeheten Didam-arrest gewezen. Dit arrest bepaalt dat gemeenten in Nederland bij voorgenomen verkopen/gronduitgiftes van onroerende zaken transparant moeten handelen, zodat iedere gegadigde kenbaar kan maken dat deze ook in aanmerking komt om een (koop)overeenkomst te sluiten. Met deze publicatie voldoet de gemeente aan de verplichtingen die volgen uit het Didam-arrest.

Voorgenomen grondverkoop

De gemeente Twenterand is voornemens grond te verhuren op bedrijventerrein Almeloseweg Oost in Vriezenveen. Kadastraal bekend gemeente Vriezenveen sectie K nummer 1778 geheel met een totale oppervlakte van ongeveer 1.735 m2.

Kadastraal

Oppervlakte

Vriezenveen sectie K nr. 1778

Ca. 1.735 m2

Motivatie

In Vriezenveen is een stichting bezig met inzameling van oude papier en hun huidige locatie is in herontwikkeling en daardoor kan de stichting niet blijven op deze locatie. Hierbij is de gemeente gevraagd om een locatie op de papierverzameling voort te kunnen zetten. De gemeente is wettelijk verplicht voor de mogelijkheid tot het inzamelen van oud papier. Door uitbesteding aan de stichting voldoet de gemeente aan deze verplichting. De locatie op het bedrijventrein Almelosweg Oost is in eigendom van de gemeente en is zeer geschikt voor het faciliteren van papier inzameling.

Gelet op het voorgaande is de gemeente Twenterand van oordeel dat huurder enige gegadigde is en dat de voorgenomen verhuur aan de stichting kan plaatsvinden zonder brede selectieprocedure. Volstaan kan worden met deze voorafgaande bekendmaking. Het feit dat een voornemen tot verhuur bekend wordt gemaakt, betekent niet dat de gemeente al definitief tot verhuur besloten heeft.

Vervaltermijn

Tegen deze voorgenomen verhuur kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend dan wel ingesteld.

Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen verkoop en merkt u zichzelf aan als serieuze gegadigde dan dient u dat, binnen een termijn van 20 kalenderdagen na publicatie tot 26 november 2023 bekend te maken. Door te mailen naar grondzaken@twenterand.nl of een brief te sturen naar de gemeente Twenterand. De termijn merken wij aan als vervaltermijn. Dit betekent voor de goede orde dat indien de termijn ongebruikt verstrijkt alle rechten vervallen. We zullen dan overgaan tot uitgifte. Brieven en e-mails die wij na afloop van deze termijn ontvangen worden niet meer in behandeling genomen. De gemeente hanteert deze handelwijze om rechtszekerheid te creëren zodat zij één op één kan contracteren.

Naar boven