Uitgifte woonwagenstandplaats Onderweg 36A te Waddinxveen

De gemeente Waddinxveen is eigenaar van de twee woonwagenstandplaatsen aan de Onderweg 36 en 36A te Waddinxveen. Nu de huur van de woonwagenstandplaats aan de Onderweg 36A is opgezegd wordt deze woonwagenstandplaats door de gemeente te huur aangeboden.

De kaders en voorwaarden waaronder de aanbieding van de woonwagenstandplaats plaatsvindt is hieronder nader uitgewerkt.

Aanbieding woonwagenstandplaats

Door de gemeente wordt te huur aangeboden, de hieronder nader beschreven woonwagenstandplaats.

Een standplaats voor een woonwagen gelegen aan de Onderweg 36A te Waddinxveen, kadastraal bekend gemeente Waddinxveen, sectie C nummer 1293 (ged), groot circa 230m2.

De standplaats is indicatief weergegeven op de bij deze aanbieding behorende tekening. Aan deze tekening kunnen voor wat betreft de aangegeven grenzen en oppervlakte geen rechten worden ontleend. De definitieve oppervlakte en begrenzing van de standplaats zal bij de uitgifte worden vastgesteld, eventueel middels een kadastrale uitmeting.

De te verhuren woonwagenstandplaats is in het bestemmingsplan (Zuidplas Noord) aangewezen als grond die bestemd is voor wonen in een woonwagen. De woonwagenstandplaats wordt verhuurd zonder de aanwezigheid van opstallen. Op de standplaats zijn uitsluitend voorzieningen aanwezig welke voorzieningen aangesloten kunnen worden op het leidingnet van de openbare nutsbedrijven, andere instellingen of de gemeente. Huurder dient zelf zorg te dragen voor een woonwagen en de aansluiting van de woonwagen op de op de standplaats aanwezige voorzieningen.

Voorwaarden huur

De woonwagenstandplaats (onderweg 36A te Waddinxveen) wordt te huur aangeboden onder de navolgende voorwaarden:

  • -

    De huurder dient te beschikken over een huisvestingsvergunning.

  • -

    De huurprijs wordt gebaseerd op het puntensysteem van de huurcommissie.

  • -

    De huurprijs voor de woonwagenstandplaats bedraagt, uitgaande van punten, €237,88 per maand. Over deze huur is geen omzetbelasting (BTW) verschuldigd.

  • -

    De huurprijs wordt jaarlijks verhoogd, conform de wettelijke regels.

  • -

    Huurder dient zelf zorg te dragen voor de aansluiting van de woonwagen(standplaats) op de nutsvoorzieningen. De aansluitkosten en de kosten van het verbruik komen geheel voor rekening van de huurder.

  • -

    Huurder dient zelf zorg te dragen voor de beschikbaarheid van een woonwagen voor de te verhuren standplaats.

  • -

    De woonwagenstandplaats wordt te huur aangeboden voor onbepaalde tijd.

  • -

    De huurder en de gemeente gaan een privaatrechtelijke huurovereenkomst aan. In deze overeenkomst zijn alle voorwaarden waaronder de woonwagenstandplaats verhuurd wordt uitgewerkt. Een concept van deze overeenkomst is bijgesloten. Deze overeenkomst wordt, na selectie van een huurder, nader uitgewerkt.

Huisvestingsverordening gemeente Waddinxveen 2023

Op de verhuur en uitgifte van de woonwagenstandplaats is de Huisvestingsverordening gemeente Waddinxveen 2023 van toepassing. In hoofdstuk 5 van de huisvestingsverordening is uitgewerkt hoe een woonwagenstandplaats te huur aangeboden dient te worden en welke regels gelden met betrekking tot de toewijzing van de standplaats. De gemeente volgt bij de verhuur van de standplaats de regels zoals opgenomen in hoofdstuk 5 (artikel 18 tot en met 24) van de huisvestingsverordening. De huisvestingsverordening is in te zien via: https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR698041/1#d230557591e719

Huisvestingsvergunning

De huurder mag de woonwagenstandplaats alleen in gebruik nemen voor bewoning indien de huurder beschikt over een daarvoor verleende huisvestingsvergunning.

Voor het verkrijgen van een huisvestingsvergunning voor een standplaats komen conform het bepaalde in artikel 19 van de huisvestingsverordening huishoudens in aanmerking die voldoen aan de toelatingsvoorwaarden opgenomen in artikel 3 lid 1 sub a en b. De aanvraag van de huisvestingsverordening dient plaats te vinden zoals bepaald in artikel 21 van de huisvestingsverordening.

Dit houdt onder meer in dat de geïnteresseerde voor de woonwagenstandplaats (aanvrager van de huisvestingsvergunning):

  • meerderjarige is en staan ingeschreven in de Basisregistratie Personen in een gemeente in Nederland; én

  • gereageerd heeft op de per publicatie aangeboden woonwagenstandplaats

  • op grond van het bepaalde in de huisvestingsverordening voor de desbetreffende woonwagenstandplaats in aanmerking komt.

  • beschikt, dan wel verklaart binnen korte termijn te kunnen beschikken, over een voor de desbetreffende standplaats geschikte woonwagen.

De uiteindelijk aanvraag voor de huisvestingsvergunning wordt getoetst op basis van de huisvestingsverordening. Aan het bepaalde in deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Selectie van een huurder

De gemeente neemt bij de selectie van de huurder voor de woonwagenstandplaats de volgende uitgangspunten en volgordebepaling in acht.

Uitgangspunten

  • -

    Er is gereageerd op aanbieding voor de uit te geven woonwagenstandplaats

  • -

    De geïnteresseerde voldoet aan de vereisten uit de huisvestingsverordening

Volgordebepaling

De volgordebepaling is opgenomen in artikel 20 van de huisvestingsverordening en luidt als volgt:

Voor de toewijzing van een standplaats komen de volgende categorieën huishoudens in aanmerking in de navolgende rangorde:

  • 1.

    een kind, inwonend bij familie in de eerste graad die woonachtig is op een woonwagenlocatie in de gemeente;

  • 2.

    een huishouden dat op een woonwagenlocatie in de gemeente woont, in het bezit is van een huisvestingsvergunning voor een standplaats, behoort tot de traditionele doelgroep en deze standplaats moet ontruimen vanwege opheffing of verkleining van die locatie;

  • 3.

    een huishouden die behoort tot de traditionele doelgroep en die in de gemeente in een woonwagen op een standplaats woont of heeft gewoond, waarbij de woningzoekende die een standplaats leeg achterlaat, voorgaat op de woningzoekende die geen standplaats leeg achterlaat;

  • 4.

    overige huishoudens die een standplaats zoeken.

Indien er meerdere kandidaten binnen eenzelfde categorie zijn dan wordt door de gemeente - voordat zij overgaat tot een selectie via een notariële loting, zoals bepaald in artikel 20 sub e van de huisvestingsverordening - eerst de wachtlijst geraadpleegd. Als er binnen die categorie één of meer geïnteresseerde kandidaten op de wachtlijst staan, gaan deze kandidaten voor, op andere kandidaten binnen dezelfde categorie. Bij toewijzing wordt dan de volgorde van de wachtlijst aangehouden. In zo’n situatie wordt niet overgaan tot loting.

Reageren

Indien u geïnteresseerd bent in de aangeboden woonwagenstandplaats dient u tijdig, uiterlijk 30 november 2023, uw interesse kenbaar te maken door een mail te sturen naar vastgoed@waddinxveen.nl of een schriftelijke reactie naar de gemeente Waddinxveen, t.a.v. mw. H. van Horik, postadres: postbus 400, 2740 AK Waddinxveen.

Reacties die niet uiterlijk 30 november a.s. zijn ontvangen, worden niet meer door de gemeente meegenomen bij de selectie van een huurder.

Door te reageren op de publicatie geeft u tevens aan in te stemmen met de voorwaarden waaronder de verhuur zal plaats vinden, zoals gemeld in de publicatie.

Op basis van de binnengekomen reacties zal de gemeente een huurder selecteren. Met de geselecteerde huurder zullen afspraken gemaakt worden over de datum waarop de uitgifte (start huur) zal plaats vinden. De uitgifte zal niet eerder plaats vinden dan na ondertekening van de huurovereenkomst door zowel de gemeente als de (geselecteerde) huurder.

Vragen?

Als u vragen heeft over deze publicatie of de verhuur van de woonwagenstandplaats dan kunt u contact op nemen met mevrouw Van Horik. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 14 182 of per email vastgoed@waddinxveen.nl

Naar boven