Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Ameland, het planMER en bijbehorende documenten vanaf 9 november 2023 ter inzage liggen.

Plan Het bestemmingsplan Buitengebied Ameland voorziet in een herziene en geactualiseerde planologisch-juridische regeling voor het buitengebied.

Milieueffectrapport (planMER)

In het kader van het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied is het opstellen van een planMER verplicht. Binnen de bouwvlakken biedt het bestemmingsplan ontwikkelingsruimte aan agrarische bedrijven. Op grond van het Besluit milieueffectrapportage leiden de bouwmogelijkheden die het bestemmingsplan biedt aan veehouderijen tot een planMER-plicht. Daarnaast is vanwege de mogelijke effecten op Natura 2000 een passende beoordeling noodzakelijk. In het planMER is voor de verschillende relevante milieuthema's ingegaan op de mogelijke milieugevolgen van de ontwikkelingsruimte in het bestemmingsplan Buitengebied. Een nadere toelichting op het milieueffectrapport, de inhoud ervan en de uitgangspunten voor het bestemmingsplan zijn verder beschreven in hoofdstuk 4 van de toelichting van het bestemmingsplan. De (ontwerp)planMER is een bijlage behorende bij het ontwerpbestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan inzien

U kunt het bestemmingsplan met het planMER bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl (https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0060.BG110206-ON01)

Wilt u het bestemmingsplan bekijken in het gemeentehuis? Maak dan een afspraak via telefoonnummer (0519) 555 555.

Wilt u reageren?

U kunt uw zienswijze van 9 november tot en met 20 december 2023 schriftelijk indienen bij de gemeenteraad Ameland, Postbus 22, 9160 AA Hollum. Dit onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Buitengebied’. Ook kunt u mondeling reageren. Daarvoor kunt u een afspraak maken met een medewerker van het cluster Fysieke Leefomgeving.

Heeft u vragen?

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of eventuele vragen kunt u contact opnemen met medewerkers van het cluster Fysieke Leefomgeving via telefoonnummer (0519) 555 555.

 

Ballum, 9 november 2023

College van burgemeester en wethouders

Namens deze:

L.P. Stoel, burgemeester

I. Valk, secretaris directeur

 

Naar boven