Inspraak ontwerp stedenbouwkundig plan Stiens - Steenslân II

Van donderdag 2 februari 2023 tot en met woensdag 15 maart 2023 ligt het ontwerp stedenbouwkundig plan voor de ontwikkeling van Steenslân II in Stiens ter inzage.

Ontwerp stedenbouwkundig plan

Het plangebied voor Steenslân II ligt aan de oostzijde van Stiens en wordt globaal begrensd door de Bregeleane, Trijehoeksdyk en Steenslân II. Het stedenbouwkundig plan bevat tekeningen met toelichting van de gewenste invulling van het gebied. Het is een ruim opgezette woonwijk geworden met een gevarieerd woonaanbod en lage bebouwingsdichtheid. In het gebied wordt een substantiële hoeveelheid bomen aangeplant en wordt het openbaar toegankelijk (boezem)waterareaal flink uitgebreid. Daarnaast is er aandacht voor het verbeteren van de biodiversiteit, klimaatadaptatie en het maken van ommetjes. De bebouwing heeft een ‘dorpse’ uitstraling, in die zin dat platte daken niet- of nauwelijks zijn toegestaan en een aanzienlijk deel van de woningen een lage gootlijn heeft.

Inzage

Het ontwerp stedenbouwkundig plan kunt u inzien:

Reageren

Van donderdag 2 februari 2023 tot en met woensdag 15 maart 2023 kunt u een inspraakreactie over dit plan indienen. Dat kan schriftelijk, elektronisch of mondeling. In een inspraakreactie beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan de gemeenteraad dan nog meenemen in het definitieve besluit.

  • -

    Schriftelijk/elektronisch:

    - schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. de gemeenteraad, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

    - stuur een mail naar gemeente@leeuwarden.nl, t.a.v. de gemeenteraad.

    Vermeld in uw brief/mail:

    • 1.

      ontwerp ‘stedenbouwkundig plan Stiens-Steenslân II’

    • 2.

      waarom u een inspraakreactie indient

    • 3.

      de datum

    • 4.

      uw naam en adres

    • 5.

      in geval van een brief uw handtekening

  • -

    mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

Naar boven