Wijzigingsbesluit Subsidieregeling peuteropvang en VVE gemeente Opsterland 2021

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Opsterland

 

Besluit:

I.

De ‘Subsidieregeling peuteropvang en VVE gemeente Opsterland 2021’ te wijzigen als volgt:

 

A.

Aan artikel 1 wordt, tussen de begrippen ‘Peuterplaats‘ en ‘VVE-aanbod‘, het begrip PeuterPlus toegevoegd:

PeuterPlus: intensieve ontwikkelingsstimulering aan kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 4 jaar, voor 41 weken per kalenderjaar, gericht op kinderen die niet op een reguliere peuteropvang terecht kunnen, omdat ze meer ondersteuning nodig hebben, maar waarbij het inzetten specialistische hulp te zwaar is.

 

B.

Artikel 8, eerste lid komt te luiden:

De houder van peuteropvang komt in aanmerking voor subsidie voor VVE als bedoeld in artikel 3, onder b voor doelgroeppeuters, vanaf het moment dat het kind 2,5 jaar oud is. Voor PeuterPlus geldt dat zij in aanmerking komen voor subsidie voor VVE als bedoeld in artikel 2, onder b voor de doelgroeppeuters, vanaf het moment dat het kind 2 jaar oud is.

 

C.

In artikel 8, vierde lid, wordt ‘€ 750’ vervangen door: €950.

 

D.

Artikel 8, vijfde lid, komt te luiden:

Een houder van peuteropvang komt in aanmerking voor een subsidie van € 500 per jaar per geïndiceerde en geplaatste peuter, ten behoeve van de inzet van een HBO coach/pedagogisch beleidsmedewerker op de VVE groep. De inzet is conform het wijzigingsbesluit basisvoorwaarden kwaliteit voorschoolse educatie. De volgende uitgangspunten zijn van toepassing:

  • a.

    Doel van de subsidie: het verhogen van de kwaliteit van het aanbod van voorschoolse educatie

  • b.

    Subsidiabele activiteit: norminzet van een HBO-coach of pedagogisch beleidsmedewerker voor 10 uur per doelgroeppeuter per locatie per jaar. Als peildatum geldt 1 december van het jaar voorafgaand aan het jaar waarvoor subsidie wordt aangevraagd.

  • c.

    Voor de inzet van een HBO-coach of pedagogisch beleidsmedewerker geldt in 2024 en 2025 een ondergrens van 80 uur per jaar (2 uur per week, gedurende 40 weken). Daarnaast wordt in 2024 en 2025, 10 uur per jaar per aanbieder beschikbaar gesteld voor deelname aan gemeentelijk overleg voor de HBO-coaches en/of pedagogisch beleidsmedewerkers. Indien de HBO-coach of pedagogisch beleidsmedewerker niet deelneemt aan door de gemeente georganiseerde overleggen, kan de gemeente besluiten (een deel van) de subsidie terug te vorderen.

II.

Dat dit besluit in werking treedt de dag na die van publicatie ervan in het Gemeenteblad en terugwerkt tot 1 oktober 2023.

Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Opsterland op 31 oktober 2023.

burgemeester en wethouders,

de gemeentesecretaris,

Sandra van ’t Hooge

de burgemeester,

Andries Bouwman

Naar boven