Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling ouderensociëteiten Den Haag 2020

Toelichting

In 2020 is de Subsidieregeling ouderensociëteiten Den Haag 2020 in werking getreden. Haagse senioren kunnen via die Subsidieregeling subsidie aanvragen voor het kosteloos aanbieden van (recreatieve) activiteiten voor 55 plussers. Denk aan activiteiten zoals zang, dans, kunstzinnige- en creatieve activiteiten, een biljart- of bridgeclub, sportactiviteiten zoals badminton, (stoel)yoga of een nordic-walking groep. Om de regeling nog beter te laten aansluiten bij het doel, te weten het activeren en het stimuleren van ontmoeting en recreatie voor en door Haagse senioren, is het voorstel om de subsidieregeling met deze wijzigingsregeling aan te passen.

 

Met de wijzigingsregeling wordt in de eerste plaats het subsidiebedrag verhoogd tot maximaal €500. Verder wordt een percentage van 20 procent (€100) van dit maximale subsidiebedrag slechts toegekend wanneer er wordt aangetoond dat er actief wordt ingezet op promotie en communicatie, om sociëteiten te stimuleren extra in te zetten op het werven van nieuwe deelnemers en leden. Daarmee wordt beoogd een breder draagvlak te creëren voor de activiteiten zodat deze een grotere bestaanszekerheid kunnen genereren Tot slot wordt de subsidieregeling met deze wijzigingsregeling verlengd tot 1 januari 2026 en wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt de subsidieregeling te actualiseren. Het subsidieplafond en bijbehorende dekking blijft ongewijzigd.

 

Besluitvorming

 

Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag,

 

gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2020,

 

besluit vast te stellen de Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling ouderensociëteiten 2020:

 

Artikel I

De Subsidieregeling ouderensociëteiten Den Haag 2020 wordt gewijzigd als volgt.

 

  • A

    Artikel 3:2 wordt als volgt gewijzigd:

    Artikel 3:2 Hoogte van de subsidie

    Een subsidie bedraagt:

    a. € 400,00 per jaar per ouderensociëteit als niet aantoonbaar actief is ingezet op promotie en communicatie voor de werving van nieuwe deelnemers en leden;

    b. € 500,00 per jaar per ouderensociëteit als wel aantoonbaar actief is ingezet op promotie en communicatie voor de werving van nieuwe deelnemers en leden.

 

  • B

    In de artikelen 5:1, 5:2 en 5:3 wordt “Algemene subsidieverordening Den Haag 2014” vervangen door: Algemene subsidieverordening Den Haag 2020.

 

  • C

    In artikel 6:2, tweede lid, wordt “1 januari 2024” vervangen door: 1 januari 2026.

 

Artikel II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2024.

 

Den Haag, 24 oktober 2023

Het college van burgemeester en wethouders,

 

de secretaris,

Ilma Merx

 

de burgemeester,

Jan van Zanen

 

 

Naar boven