Gemeente Heusden - gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats - Vincent van Goghstraat 9 te Vlijmen

Verkeersbesluit met kenmerk 1508935

 

Burgemeester en wethouders van Heusden,

 

Gelet op:

Artikel 18, lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna: WVW); artikel 15 van de WVW; artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer; de mandaatregeling van Heusden 2007 en het besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heusden van 28 april 2008, waarbij het nemen van permanente verkeersbesluiten is gemandateerd aan de behandeld ambtenaar.

 

Overwegende dat:

Ad 1- passagierskaart

Aanvrager kan, gezien de aard van de lichamelijke beperkingen, geen rijbewijs noch een auto in bezit heeft. Aanvrager heeft een gehandicaptenkaart voor passagiers. De aanvraag voldoet hiermee niet aan de vereisten van de beleidslijn van de gemeente Heusden. De beleidsuitgangspunten laten onverlet dat het college van Heusden gebruik kan maken van de inherente afwijkingsbevoegdheid, op basis van artikel 4:84 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Gezien de medische indicatie van de aanvrager, heeft het college van Heusden besloten gebruik te maken van de inherente afwijkingsbevoegheid. Daarbij vindt het college van Heusden van belang dat aanvrager woonachtig is op het adres Vincent van Goghstraat 9 in Vlijmen.

 

Ad 2 – geen eigen parkeergelegenheid

De woning van de aanvrager heeft geen eigen parkeergelegenheid. Om die reden kan de mogelijkheid worden gecreëerd om (ter hoogte van, locatie) een gehandicaptenparkeerplaats toe te kennen.

 

Ad 3 – parkeren in de nabije omgeving

De parkeerdruk in de directe omgeving van de woning van de aanvrager is erg hoog. Vanwege de verkeersveiligheid is het niet bevorderlijk als een auto geruime tijd stilstaat op de openbare weg om de aanvrager veilig naar de woning te kunnen begeleiden. Aanvrager aan huis ophalen/afzetten en de auto elders parkeren, wordt gelet op de feiten en omstandigheden - persoonlijke en omgevingsfactoren – onredelijk bezwarend geacht. Vanwege de persoonlijke omstandigheden is besloten om tot de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats voor de aanvrager over te gaan ter hoogte van Vincent van Goghstraat 9 in Vlijmen.

 

Ad 4 – doorstroming verkeer en verkeersveiligheid

De aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats heeft geen gevolgen voor de doorstroming van het verkeer aan Vincent van Goghstraat 9 in Vlijmen. Ook de verkeersveiligheid komt niet in het geding.

 

Gehoord:

De wettelijke verplichting tot het raadplegen van de politie komt voort uit artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer.

 

nemen gelet op het voorgaande, het volgende

 

BESLUIT

 

Ter hoogte van vincent van Goghstraat 9 te Vlijmen een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen conform bijgevoegde tekening met als kenmerk 1508935 Bord E6 van Bijlage I van het RVV 1990 alsmede een onderbord met kenteken van het voertuig te plaatsen om de parkeerplaats als zodanig aan te duiden.

Vlijmen, 2 november 2023

Namens deze:

het college van Heusden

Naar boven