Gewijzigde vastgestelde Omgevingsvisie "(Omgevingsvisie gemeente Coevorden)"

Met de Omgevingsvisie bereidt de gemeente Coevorden zich voor op de Omgevingswet. Op grond van artikelen 3.1 en 3.2 van de Omgevingswet stelt de gemeenteraad een gemeentelijke omgevingsvisie vast. Tot de inwerkingtreding van de Omgevingswet heeft deze Omgevingsvisie juridisch gezien de status van Structuurvisie overeenkomstig artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening. Burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maken bekend dat de gemeenteraad op 17 oktober 2023 de "Omgevingsvisie gemeente Coevorden heeft vastgesteld.

 

De Omgevingsvisie

Deze Omgevingsvisie van de gemeente Coevorden is de basis van beleid en uitvoering voor de leefomgeving van Coevorden. Hiermee legt de gemeente zichzelf een inspanningsverplichting op om een bijdrage te leveren aan de realisatie van het in de Omgevingsvisie geschetste toekomstbeeld.

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging zijn 10 zienswijzen ingediend. Dit heeft geleid tot enkele wijzigingen ten opzichte van de ontwerp-Omgevingsvisie. Reacties op de zienswijzen en wijzigingen als gevolg van de zienswijzen, zijn opgenomen in de bij de Omgevingsvisie gevoegde zienswijzennotitie.

 

Inzien

U kunt de omgevingsvisie, inclusief alle daarbij behorende stukken digitaal bekijken op de gemeentelijke website via www.coevorden.nl/omgevingsvisie en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via IMRO: NL.IMRO.0109.400OV00001-0003.

 

Inwerkingtreding omgevingsvisie

De Omgevingsvisie treedt met terugwerkende kracht in werking per 18 oktober 2023. De structuurvisie Coevorden 2012-2022 is vervallen met de inwerkingtreding van de Omgevingsvisie Coevorden.

 

Zaak 45403-2023

Naar boven