Enter Dorp, herziening Oude Pastoriestraat 9, alsmede besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling Oude Pastoriestraat 9

 

Aan de Oude Pastoriestraat 9 te Enter bevindt zich momenteel een hervormd dienstgebouw van de Hervormde Kerk in Enter. De Hervormde Kerk heeft een nieuw dienstgebouw gebouwd, waardoor het pand aan de Oude Pastoriestraat 9 niet meer benodigd is.

 

Initiatiefnemer is voornemens het dienstgebouw te slopen, om in plaats hiervan een nieuw appartementengebouw te realiseren met 16 zorgappartementen en 4 reguliere appartementen. Hiermee wil initiatiefnemer voorzien in de vraag binnen de gemeente naar woonplekken met zorg voor mensen met een beperking. Het plan voorziet immers in een concept waarbij aan de bewoners met verstandelijke beperking door de JP van Bent-stichting 24 uur per dag zorg gegeven kan worden. Hierdoor kunnen zorgvragers in de voor hun bekende omgeving blijven wonen.

 

De zorgappartementen hebben een omvang van circa 50 m² aan woonoppervlakte per appartement. De reguliere appartementen zijn enigszins groter met circa 80 m² aan woonoppervlakte per appartement. De reguliere appartementen zijn bedoeld om de financiële haalbaarheid van het plan te vergroten. Deze appartementen staan los van de zorgappartementen en zijn dus niet bedoeld voor de zorgverleners. Wel worden ze levensloopbestendig gebouwd en zijn dus zowel geschikt voor senioren als mensen met een zorgvraag. Verder wordt zowel voor de zorgappartementen als reguliere appartementen één gezamenlijke berging op het binnenterrein gerealiseerd met een oppervlakte van circa 77 m².

 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling staan vanaf 8 februari 2023 op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2022000003-ON01

Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan en het besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling vanaf 8 februari 2023.gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis. Om het plan in te zien, dient u hiervoor een afspraak te maken via https://afspraken.wierden.nl .

 

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Dat kan op een aantal manieren:

• Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

• Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

• Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen. .

 

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Wiezer en op de website van de gemeente.

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerpbestemmingsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven