Intentieovereenkomst mogelijke verkoop pand Grotestraat 250 te Drunen

 

Het College van Heusden heeft op 17 oktober 2023 besloten tot het aangaan van een intentieovereenkomst. In deze overeenkomst staan afspraken over mogelijke verkoop van het pand Grotestraat 250 in Drunen aan de plaatselijke woningcorporatie voor de ontwikkeling van sociale huurappartementen. Het betreft Grotestraat 250 te Drunen, Kadastraal bekend als gemeente Drunen, sectie L, nummer 6262, groot 980m2. In de intentieovereenkomst staat ook dat de partijen het pand willen gebruiken voor het maken tien sociale huurappartementen. Zo komen er meer sociale en betaalbare huurwoningen binnen de gemeente Heusden. 

 

De gemeente oordeelt dat er sprake is van de uitzonderingssituatie zoals de Hoge Raad die heeft geformuleerd in haar arrest van 26 november 2021. Bij voorbaat staat vast dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor uitgifte, namelijk voornoemde woningcorporatie. De gemeente baseert haar oordeel op haar ‘uitvoeringsregeling uitgifte onroerende zaken’ die op 13 december 2022 is vastgesteld. Met één serieuze gegadigde bedoelen we in ieder geval een toegelaten instelling waarmee de gemeente prestatieafspraken heeft gemaakt (woningcorporatie).

 

Zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Algemene wet bestuursrecht kunnen niet worden ingediend tegen het aangaan van de overeenkomst. Kunt u zich hier niet in vinden en vindt u dat u in aanmerking komt voor de uitgifte van dit pand? Dan moet u binnen twintig kalenderdagen een kort geding aanhangig maken bij de Rechtbank Oost-Brabant. Daarbij moet u motiveren waarom u ook in aanmerking zou moeten komen voor uitgifte. Deze termijn van twintig kalenderdagen is een zogenaamde vervaltermijn. De vervaltermijn start op het moment van bekendmaking en vervalt op 21 november 2023.

 

Naar boven