Gemeente Heerlen - publicatie voornemen tot grondverkoop Waterbuffer Palemig aan Waterschap Limburg

 

 

PUBLICATIE VOORNEMEN TOT GRONDVERKOOP

Waterbuffer Palemig

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om aan Waterschap Limburg, gevestigd te Roermond percelen grond te verkopen en in eigendom over te dragen voor de aanleg van een waterbuffer.

 

Ligging en ruimtebeslag

De te verkopen percelen grond zijn gelegen percelen nabij de Slotweg te Heerlen. Het betreft (delen van) de percelen kadastraal bekend gemeente Heerlen sectie M:

nummer 3296, groot circa 19.179 m;

nummer 3296, groot circa 341 m²;

nummer 3294, groot circa 3.127 m²;

nummer 2174, groot circa 330 m²;

 

Ter plekke van onderhavig projectgebied is het bestemmingsplan 'MSP' van kracht, koper heeft middels een geheel onherroepelijke omgevingsvergunning de strijdigheden binnen het bestemmingsplan opgelost.

 

Eén koopgegadigde

In het grootste deel van Limburg is Waterschap Limburg de aangewezen partij voor de waterhuishouding, in die hoedanigheid is Waterschap Limburg verantwoordelijk voor de aanleg, onderhoud, beheer.

 

Enkel aan het Waterschap Limburg komt aldus de bevoegdheid toe om infrastructurele voorzieningen ten behoeve van de waterhuishouding aan te leggen.

 

Het waterschap heeft het project “Caumerbeek – Middenloop” een regenwaterbuffer genaamd Palenberg aangelegd om zodoende de wateroverlast in de gemeente Heerlen ter plaatste te verminderen bij hevige regenval, dient het Waterschap Limburg beschikking te hebben over de hiervoor benodigde gronden. Het huidige voornemen is daarvan een voortvloeisel.

 

Reageren meerdere koopgegadigden

Bent u van mening dat u ook in de gelegenheid moet worden gesteld de bestemming te realiseren en derhalve als koopgegadigde dient te worden aangemerkt voor de te verkopen gronden dan dient u dat uiterlijk drie weken na dagtekening van deze publicatie gemotiveerd, schriftelijk aan te geven bij de gemeente Heerlen, o.v.v. 'voorgenomen verkoop van gronden – Waterbuffer Palemig'

 

U kunt dat kenbaar maken door het schrijven van een brief aan burgemeester en wethouders van Heerlen, Postbus 1, 6400 AA Heerlen of het sturen van een e-mailbericht: gemeente@heerlen.nl

 

Zet in uw brief/e-mail ten minste:

o de datum van publicatie en welke voornemen tot verkoop van gronden het betreft;

o uw naam, adres en woonplaats;

o waarom u van mening bent dat u ook als koopgegadigde moet worden aangemerkt;

o uw handtekening;

o als u voor iemand anders u motivatie indient, bijvoorbeeld namens een bedrijf,

stuur dan een machtiging mee.

 

 

Heerlen, 2 november 2023

Naar boven