Vaststelling bestemmingsplan ‘Groevepark Silt’ te Schinnen

Burgemeester en wethouders maken op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Beekdaelen in de vergadering van 26 september 2023 het bestemmingsplan ‘Groevepark Silt’ te Schinnen (NL.IMRO.1954.BPGroeveparkSilt-VA01) gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologisch kader ten behoeve van natuurontwikkeling en het inpassen van verblijfsrecreatieve voorzieningen. Het accent in groeve Schinnen ligt op een combinatie van kleinschalige dag-, verblijf- en extensieve waterrecreatie. Ook de voormalige vuilstorten zijn integraal onderdeel van het groevepark en worden getransformeerd tot een eigentijds landschap met zonneweides, verspreid over de aangrenzende gronden.

Het dossier is bij de gemeente geregistreerd onder zaaknummer Z/22/173530.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken wordt vanaf 1 november 2023 gedurende een periode van 6 weken voor eenieder ter inzage gelegd. Digitaal is het bestemmingsplan in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.1954.BPGroeveparkSilt-VA01. Daarnaast is het plan op afspraak in te zien bij de afdeling Ruimte in het gemeentehuis van Beekdaelen, Deweverplein 1 te Nuth.

Beroepsmogelijkheid

Wilt u beroep instellen tegen het bestemmingsplan dat de raad heeft vastgesteld? Als u belanghebbende bent, kunt u altijd beroep aantekenen, ook al hebt u geen zienswijzen op het ontwerp bestemmingsplan ingediend. Als u geen belanghebbende bent, kunt u alleen beroep aantekenen als u op het ontwerp bestemmingsplan een zienswijze hebt ingediend. Dit laatste geldt niet in twee gevallen:

  • als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest zich tijdig tot de raad te wenden, of

  • als u beroep wilt instellen tegen wijzigingen die de raad pas bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan heeft aangebracht.

Als u beroep wilt instellen, moet u een gemotiveerd beroepschrift sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in de periode dat het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt.

Het beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen dient u als belanghebbende een verzoek om voorlopige voorziening te doen bij bovengenoemd orgaan. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Aan het instellen van beroep en het verzoeken om een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Nadere informatie

Wilt u meer informatie, of heeft u vragen over het bestemmingsplan, dan kunt u contact opnemen met het cluster RO via gemeente@beekdaelen.nl of telefoonnummer 088 - 450 2000.

Naar boven