Aanvraag besluit Wet bodembescherming ‘achter Koninginnelaan 164 en Eerste Oude Heselaan 25’ in Nijmegen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen heeft een melding ontvangen dat de bodem tussen het spoor, de Anjelierenweg en de Eerste Oude Heselaan verontreinigd is met voornamelijk polycyclische aromatische koolwaterstoffen en kwik. Uit een risicobeoordeling blijkt dat de verontreinigingen in de huidige en toekomstige situatie geen risico’s veroorzaken. Ook is een deelsaneringsplan ingediend voor het deel achter Fresiastraat 1, waarin staat hoe men de verontreiniging daar gaat aanpakken. De verontreiniging wordt verwijderd voor zover dat voor de nieuwbouw ter plaatse nodig is. De achterblijvende verontreinigingen worden afgedekt met bebouwing (fietsenstalling en appartementencomplex) en verharding of een leeflaag.

Op de eerdere bekendmaking zijn geen reacties binnengekomen.

Het college vindt dat sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging en dat de sanering kan plaatsvinden op een ‘natuurlijk moment’, zoals bij bouwactiviteiten. Omdat er bouwactiviteiten gaan plaatsvinden is een deelsaneringsplan ingediend. Het college heeft het deelsaneringsplan goedgekeurd.

Inzage

U kunt de besluiten en de erbij horende stukken inzien via onderstaande snelkoppelingen vanaf 1 november 2023. Ze kunnen ook digitaal worden ingezien bij de gemeentelijke informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 in Nijmegen. Er is een bezwarentermijn van 6 weken vanaf 2 november 2023.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden die het niet eens zijn met de besluiten kunnen in deze periode een bezwaarschrift indienen.

Als u bezwaar wilt maken, moet u het bezwaarschrift richten aan het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen, t.a.v. Afdeling Juridische Zaken, team rechtsbescherming (JZ20), Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen. U kunt een bezwaarschrift ook digitaal indienen. Dat kan via een webformulier op de website van de gemeente Nijmegen (www.nijmegen.nl). Voor het indienen van een digitaal bezwaarschrift heeft u een DigiD nodig.

In het bezwaarschrift moet in ieder geval staan:

- Uw naam en adres;

- de datum;

- tegen welk besluit u bezwaar maakt;

- waarom u bezwaar maakt;

- ondertekening bezwaarschrift.

 

De melder kan meteen starten met de werkzaamheden, ook als u bezwaar hebt gemaakt. Als u dit wilt tegenhouden moet u een gemotiveerd verzoek sturen aan de Raad van State. Bij een dergelijk verzoek om voorlopige voorziening moet u een afschrift van het bezwaarschrift meesturen.

De voorlopige voorziening moet u vragen bij de Raad van State, Voorzitter van de Afdeling bestuursrecht, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Burgers kunnen een verzoek om voorlopige voorziening ook digitaal indienen. Dat kan via een webformulier op het Digitaal Loket van de Raad van State (www.raadvanstate.nl). Hiervoor heeft u een DigiD nodig. Voor het behandelen van uw verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Hierover kunt u informatie krijgen bij de Raad van State, telefoon (070) 426 4251, website www.raadvanstate.nl.

 

Voor vragen en aanvullende informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Wesseling, telefoonnummer: 024 -329 9447. U kunt ook een e-mail sturen naar m.wesseling@nijmegen.nl.

 

  • 1.

    Besluiten vaststelling Ernst verontreiniging en Spoedeisendheid sanering:

https://www.odregionijmegen.nl/vergunningenpagina/download/D231042892

 

Naar boven