Mandaatregeling en besluiten bewonersinitiatieven wijkraad Ommoord

In het kader van de Verordening op de Wijkraden 2022, specifiek het tweede deel van bijlage 2, wordt overwogen dat het handig is om bezwaarschriften en adviezen met betrekking tot besluiten volgens de Subsidieregeling bewonersinitiatieven Rotterdam door de Algemene Bezwaarschriftencommissie te laten behandelen, zoals aangegeven in de bijlage van dezelfde verordening.

 

De wijkraad Ommoord, in vergadering bijeen op 9 oktober 2023, besluit daarom het volgende:

Besluit:

  • 1.

    De persoon aan het hoofd van de Juridische afdeling van het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning mag zelf beslissingen nemen over bezwaarschriften met betrekking tot besluiten genomen volgens de Subsidieregeling bewonersinitiatieven Rotterdam. Hij mag ook anderen toestaan dit namens hem te doen. Dit geldt ook voor het nemen van beslissingen over vergoedingen voor proceskosten volgens artikel 7:15 van de Algemene wet bestuursrecht. Dit is van toepassing, tenzij degene die het originele besluit nam, heeft aangegeven het niet eens te zijn met het advies van de Algemene Bezwaarschriftencommissie.

  • 2.

    De wijkraad moet advies vragen aan de Algemene Bezwaarschriftencommissie van de gemeente Rotterdam voordat ze een beslissing neemt over een bezwaarschrift. Het behandelen van bezwaarschriften gebeurt zoals beschreven in de Verordening behandeling bezwaarschriften Rotterdam.

  • 3.

    Bij bezwaarschriften die vallen onder categorie A, onderdeel 14, categorie B, of categorie C van het Aanwijzingsbesluit ambtelijk horen, kan ambtelijk gehoord worden. Het hoofd van de Juridische afdeling van het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning, of door hem aangewezen medewerkers, zal dit ambtelijk horen uitvoeren.

  • 4.

    Dit besluit wordt van kracht vanaf de dag na de publicatiedatum van het gemeenteblad waarin het wordt geplaatst. Het heeft terugwerkende kracht tot 1 oktober 2023.

  • 5.

    Dit besluit wordt genoemd als: "Mandaatregeling en besluiten bewonersinitiatieven wijkraad Ommoord.”

Voorzitter WR Ommoord

Robert van Klaveren

Wijkraadcoördinator

Laura Scheublin

Dit gemeenteblad ligt ook ter inzage bij het Concern Informatiecentrum Rotterdam (CIC): 010-267 2514 of bir@rotterdam.nl

Naar boven