Bestemmingsplan ‘Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan Binnenstad Roermond’

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 12 oktober 2023 het bestemmingsplan ‘Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan Binnenstad Roermond’ (NL.IMRO.0957.BP00000328-VG01) vastgesteld.

Het gaat bij deze bestemmingsprocedure om een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan ‘Binnenstad Roermond’. De gedeeltelijke bestemmingsplanherziening biedt een aangepast en strenger kader voor nieuwe vormen van begeleid en beschermd wonen in de binnenstad van Roermond. Het biedt tevens een aangepast en strenger kader voor nieuwe opvang locaties, eveneens in de binnenstad van Roermond. Op grond van de gedeeltelijke bestemmingsplanherziening kunnen hierover locatie-specifieke keuzes worden gemaakt. Voor het overige blijft het bestemmingsplan ‘Binnenstad Roermond’ ongewijzigd van kracht.

Het plan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld.

Procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 25 oktober 2023 tot en met 6 december 2023 voor eenieder ter inzage in het Stadskantoor, Kazerneplein 7. Het vastgestelde bestemmingsplan kan tevens worden geraadpleegd op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Vanaf 26 oktober 2023 tot en met 6 december 2023 kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De indiener van een beroepschrift kan, als onverwijlde spoed dat gelet op de betrokken belangen vereist, een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, op 7 december 2023. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Naar boven