Ontwerp-Beleidsregels standplaatsen ambulante handel Deventer

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer maakt bekend dat de ontwerp-Beleidsregels standplaatsen ambulante handel Deventer ter inzage liggen van 23 oktober 2023 tot en met 4 december 2023.

 

De ontwerp-beleidsregels zijn een herziening en actualisatie van het standplaatsenbeleid van de gemeente Deventer uit 1994. De beleidsregels hebben betrekking op de bevoegdheid van het college tot het verlenen van een vergunning voor het innemen van een standplaats voor de ambulante handel. De beleidsregels hebben geen betrekking op standplaatsen op de warenmarkten en standplaatsen op evenementen.

 

Belangrijke wijzigingen ten opzichte van het beleid uit 1994:

- Geen branchering;

- Geen wachtlijst;

- Vergunningen voor vaste en seizoensgebonden standplaatsen hebben een looptijd van 12 jaar;

- Een overgangsregeling van 12 jaar voor bestaande vergunninghouders;

- Een transparant systeem van verdeling en toewijzing van standplaatsen;

- Regels over incidentele commerciële en ideële standplaatsen;

- Mogelijkheden voor standplaatsen voor foodtrucks;

- Geen vaste en seizoensgebonden standplaatsen in het centrumgebied van Deventer.

 

Inzien

U kunt de ontwerp-Beleidsregels standplaatsen ambulante handel Deventer inzien via www.officielebekendmakingen.nl of tijdens openingstijden van het stadhuis.

 

Zienswijze

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen op de ontwerp-beleidsregels reageren (een zienswijze indienen). Dit kan op de volgende manieren:

  • 1.

    Digitaal via zienswijze indienen www.deventer.nl/zienswijze (u vult het digitale formulier in);

  • 2.

    Schriftelijk bij burgemeester en wethouders van Deventer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. Vermeld in het onderwerp ‘zienswijze ontwerp-beleidsregels standplaatsen ambulante handel’

  • 3.

    Per e-mail aan gemeente@deventer.nl. Vermeld in het onderwerp ‘zienswijze ontwerp-beleidsregels standplaatsen ambulante handel’;

  • 4.

    Mondeling door via het telefoonnummer 14 0570 een telefonische afspraak te maken voor het indienen van uw mondelinge zienswijze.

 

 

Naar boven