Vastgesteld bestemmingsplan Oerdijk 119a

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 26 oktober tot en met 7 december 2023 voor een ieder ter inzage ligt:

 

• het bij raadsbesluit van 18 oktober 2023 ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Oerdijk 119a, Lettele’

 

Inhoud

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van een nieuwe woning met bijgebouw, op basis van de ‘hobbyboerregeling’, mogelijk. In het kader van de Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving wordt het naastgelegen perceel, met een oppervlakte van 3,5 hectare, ingericht als natuurgebied. De nieuwe inrichting van het gebied sluit aan op het aangrenzende natuurgebied 'de Slenk'. Het gebied wordt verschraald en omgevormd naar een kruidenrijk grasland, ruigtes en (deels) vernat. Langs een aantal randen van het perceel worden boomgroepen en struweel met streekeigen soorten aangeplant. Zo ontstaat er bijvoorbeeld aan de noordzijde van het perceel een meer geleidelijke overgang van het bos naar het nieuwe natuurgebied. De bestaande en nieuwe bebouwing wordt landschappelijk ingepast en er vinden maatregelen in het kader van natuurinclusief bouwen plaats.

 

Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen van 20 juli tot en met 30 augustus 2023. In deze periode zijn geen zienswijzen ingediend. Het bestemmingsplan is vervolgens op woensdag 18 oktober 2023 ongewijzigd vastgesteld.

 

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P411-VG01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op

https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/NL.IMRO.0150.P411-VG01/

 

Het bestemmingsplan kunt u ook inzien op

http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 14 0570.

 

Reageren

Het bestemmingsplan ‘Oerdijk 119a, Lettele’ ligt van donderdag 26 oktober tot en met donderdag 7 december 2023 ter inzage.

 

Vanaf vrijdag 27 oktober tot en met donderdag 7 december 2023 kan beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

 

• een belanghebbende;

• een niet-belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt;

• een niet-belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar te maken.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

 

Naar boven