Verordening van de gemeenteraad van Bergen op Zoom inhoudende 2de wijziging Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad gemeente Bergen op Zoom 2022

De raad van de gemeente Bergen op Zoom;

 

gezien het voorstel van het presidium d.d. 8 mei 2023, nr. RVB23-0030;

 

gelet op artikel 16 van de Gemeentewet

 

BESLUIT:

 

 

 

 

 

Artikel I

 

Het Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad gemeente Bergenop Zoom 2022 wordt als volgt gewijzigd (tweede wijziging):

 

A. artikel geschrapt naar aanleiding van amendement aangenomen d.d. 21-9-2023

 

B. Artikel 11 lid 3 onder e, komt te luiden:

Informatie van de raad of aan de raad verstrekte informatie waaromtrent op grond van hoofdstuk Va van de wet geheimhouding is opgelegd, worden op het besloten deel van het raadsinformatiesysteem gepubliceerd.

 

C. Artikel 25 lid 2, komt te luiden:

Deze besluitenlijsten worden zo spoedig mogelijk in een besloten raadsvergadering ter vaststelling aangeboden. Tijdens deze vergadering neemt de raad een besluit over hetal dan niet opheffen van de geheimhouding op het vastgestelde verslag en de besluitenlijst.

 

D. Artikel 26 komt te luiden.

1. Als de raad op grond van artikel 89, vierde lid, van de wet voornemens is de geheimhouding van aan de raad verstrekte informatie op te heffen, wordt, als het orgaan dat geheimhouding heeft opgelegd daarom verzoekt, daarover in een besloten raadsvergadering met het desbetreffende orgaan overleg gevoerd.

2. Het college, de burgemeester en een commissie zijn bevoegd informatie waarop geheimhouding is gelegd die tevens aan de raad is verstrekt met anderen te delen, indien dit voor het dagelijks bestuur van de gemeente noodzakelijk is.

 

 

Artikel II

 

Dit besluit treedt met terugwerkende kracht in werking op 1 april 2023.

 

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 21 september 2023

De griffier,

Mevr. drs. E.P.M. van der Meer

De voorzitter,

Mevr. drs. M. Mulder MSc

Naar boven