Verordening van de gemeenteraad van Bergen op Zoom inhoudende 1ste wijziging Verordening beeldvormende vergaderingen en raadscommissies Bergen op Zoom 2022.

De raad van de gemeente Bergen op Zoom;

 

gezien het voorstel van het presidium d.d. 8 mei 2023, nr. RVB23-0030;

 

gelet op artikel 82 van de Gemeentewet

 

BESLUIT:

 

 

 

 

Artikel I

 

De Verordening beeldvormende vergaderingen en raadscommissies Bergen op Zoom 2022. wordt als volgt gewijzigd:

 

A. artikel geschrapt naar aanleiding van amendement aangenomen d.d. 21-9-2023

 

B. Artikel 10, lid 2, komt te luiden:

Informatie van de raadscommissie of aan de raadscommissie verstrekte informatie waaromtrent op grond van hoofdstuk Va van de wet geheimhouding is opgelegd, wordt op het besloten gedeelte van de website van de gemeenteraad geplaatst.

 

C. Artikel 24, tweede lid, komt te luiden:

Deze besluitenlijsten worden zo spoedig mogelijk in een besloten vergadering ter vaststelling aangeboden. Tijdens deze vergadering neemt de raadscommissie een besluit over het al dan niet opheffen van de geheimhouding op het verslag.

 

D. Artikel 25 komt te luiden:

Als de raad op grond van artikel 89, vierde lid, van de wet voornemens is de geheimhouding van aan de raad verstrekte informatie op te heffen, wordt, als de raadscommissie die geheimhouding heeft opgelegd daarom verzoekt, daarover in een besloten vergadering met de raadscommissie overleg gevoerd.

 

 

Artikel II

 

Dit besluit treedt in met terugwerkende kracht in werking vanaf de dag dat de Wet bevorderen integriteit en functioneren decentraal bestuur in werking treedt.

 

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 21 september 2023

De griffier,

Mevr. drs. E.P.M. van der Meer

De voorzitter,

Mevr. drs. M. Mulder MSc

Naar boven