Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan ‘Centrum – Eslaan 10’ en vastgestelde omgevingsvergunning ‘Centrum – Eslaan 10’ (Rectificatie omschrijving)

Er worden een aantal zaken gerectificeerd bij deze publicatie. Dit betreft het verwijderen van de tekst inzake het besluit Hogere waarden Wet geluidhinder. Tevens was de tekst deels geijkt op de ontwerpfase van het bestemmingsplan waar dit is hersteld in onderstaande tekst.

Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren maakt bekend dat op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en het coördinatiebesluit van de Raad het vastgestelde bestemmingsplan ‘Centrum – Eslaan 10’ (NL.IMRO.1942.BPEslaan10Bussum-va01) en de vastgestelde omgevingsvergunning ongewijzigd heeft vastgesteld

Het vastgestelde bestemmingsplan en de vastgestelde omgevingsvergunning ligt met ingang van woensdag 1 februari 2023 tot en met woensdag 15 maart 2023 ter inzage op ruimtelijkeplannen.nl en in het gemeentehuis.

Omschrijving

Het plangebied aan de Eslaan 10 in Bussum is gelegen te midden van een woonwijk. Het plangebied is in de huidige situatie braakliggend omdat de in 2009 vergunde kantoorvilla nooit gebouwd is. Het beoogde woongebouw zal voorzien in zeven villa-appartementen. Gezien de situering midden in het groen in de nabijheid van het centrum is de keuze voor een beperkt aantal luxere appartementen op deze locatie een passende functie waarmee het braakliggende perceel een zinvolle invulling krijgt. Het beoogde woongebouw bestaat uit twee bouwvolumes die op een logische wijze verspringen langs de Eslaan. Het gebouw voegt zich hiermee in de rooilijn van de aanliggende bebouwing. Het nu beoogde woongebouw voegt zich met de beoogde massa en situering in de aanwezige bebouwingsstructuur.

Het bouwen van het appartementencomplex wordt met de ontwerp-omgevingsvergunning mogelijk gemaakt en gecoördineerd met het ontwerpbestemmingsplan behandeld.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende bijlagen zijn digitaal in te zien op de gemeentelijke website en op www.ruimtelijkeplannen.nl. De stukken kunnen ook tijdens openingstijden op werkdagen worden ingezien in het gemeentehuis.

Ter inzage ligging

Binnen de genoemde termijn is het vastgestelde bestemmingsplan ‘Centrum – Eslaan 10’ beschikbaar gesteld op bestuur.gooisemeren.nl. Tevens kan het vastgestelde bestemmingsplan worden ingezien bij de Centrale Balie van de gemeente Gooise Meren, Brinklaan 35 Bussum. Voor de openingstijden kan onze website www.gooisemeren.nl worden geraadpleegd.

Indienen beroep

Binnen de gestelde termijn van 6 weken, met ingang van woensdag 1 februari 2023 tot en met woensdag 15 maart 2023, kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op het voornoemde adres.

Inwerkingtreding

He besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na die waarop de beroepstermijn verstreken is. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Nadere informatie

Voor verdere inlichtingen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de gemeente.

 

Bussum 1 februari 2023

Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

de gemeentesecretaris,

drs. E.M. Voorhorst

de burgemeester,

drs. H.M.W. ter Heegde

 

 

Naar boven