Verhuur eerste verdieping Schoolstraat 2 en 4 te Schinveld

Perceelinformatie: Adres: Schoolstraat 4 te 6451 EW Schinveld Perceel: kadastrale gemeente Schinveld, secretie B, nummer 4408 Perceelgrootte: 440 m2

Voornemen tot enkelvoudige gunning

De gemeente Beekdaelen is voornemens om naar aanleiding van de aanvraag van ZoNieuws als huurder van de begane grond Schoolstraat 2 – 4 te Schinveld - voor het huren van de eerste verdieping ter uitbreiding van haar activiteiten, een huurovereenkomst met de huurder te sluiten voor het in de aanhef genoemde perceel.

Criteria en motivering

Naar oordeel van de gemeente is de aanvrager/huurder de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor de locatie en de daaruit voortvloeiende huurovereenkomst.

ZoNieuws is genoodzaakt door uitbreiding van haar activiteiten extra ruimte te huren die gebruikt zal worden als studio voor opnamen van haar programma’s. De eerste verdieping van het pand Schoolstraat 2 – 4 staat leeg en is uitermate geschikt voor de benodigde uitbreiding. Door de aard van haar activiteiten en de constructie in relatie tot de leeftijd van het gebouw is het niet wenselijk noch doenlijk om de eerste verdieping aan een andere partij te verhuren.

Gebouwen geschikt voor ondernemerschap

Beekdaelen hecht veel waarde aan haar inwoners en wenst daarom aan ondernemers de mogelijkheid te bieden om zich te vestigen in Beekdaelen, om zodoende te kunnen voorzien in de behoeften en wensen van haar inwoners. ZoNieuws vervuld weliswaar een regionale functie maar is sinds 1 augustus 1995 gehuisvest op de begane grond van het pand aan de Schoolstraat 2 Schinveld.

Lokaal belang

ZoNieuws vervult zowel een lokale als regionale functie en is al sinds jaren gehuisvest in Schinveld aan de Schoolstraat 2.

Algemeen belang

Vanwege de regionale functie die ZoNieuws vervult is het verlenen van medewerking aan de aanvraag van het sluiten van een huurovereenkomst met ZoNieuws voor de eerste verdieping in het pand Schoolstraat 4 te Schinveld wel zo gepast.

Maatschappelijk en/of sociaal element

De activiteiten van Zo Nieuws bevatten maatschappelijke en sociale elementen die een positieve invloed hebben op de gemeente Beekdaelen en haar kernen.

Bestaande rechten

ZoNieuw is sinds 1 augustus 1995 huurder van de begane grond (Schoolstraat 2) van het pand Schoolstraat 2 – 4 Schinveld. Vanwege de aard van de activiteiten van ZoNieuws is het niet wenselijk noch doenlijk om de eerste verdieping aan een andere partij te verhuren, alleen al vanwege de overlast door geluidsoverdracht van de verdiepingsvloer. Dit wordt o.a. veroorzaakt door de leeftijd en de gebruikte bouwmaterialen ten tijde van de bouw van het pand. Het is dan ook niet meer dan redelijk en billijk om de huur van de eerste verdieping aan Zo Nieuws te gunnen.

Financiële haalbaarheid en integriteit

ZoNieuws is al jaren huurder van Schoolstraat 2 te Schinveld en gedraagt zich in alle opzichten als een goed huisvader.

Algemeen

Daarenboven heeft de gemeente momenteel geen (toekomstige) plannen met het perceel en voldoet het initiatief aan het vigerende bestemmingsplan dat op het perceel rust

Reactietermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen, dan dient u dit uiterlijk binnen 30 dagen na de bekendmaking (op overheid.nl), kenbaar te maken door middel van een e-mail aan grondzaken-vastgoed@beekdaelen.nl, voorzien van een motivering waaruit blijkt dat u op basis van de bovenstaande criteria eveneens als serieuze gegadigde kan worden aangemerkt voor de locatie. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook. De gemeente Beekdaelen publiceert dit voornemen in haar Gemeenteblad op www.overheid.nl. Middels deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het bieden van mededingsruimte bij een enkelvoudige gunning.

Naar boven