Toepassen bestuursdwang voor het verwijderen van een zwarte Seat type Cordoba Sedan ter hoogte van Hofstraat 73 te Honselersdijk

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Westland maakt bekend dat:

  • -

    Sinds 9 augustus 2023 een voertuig op de openbare weg is geplaatst, te weten aan de Hofstraat ter hoogte van 73 te Honselersdijk. Dit voertuig betreft een auto, kleur zwart, merk Seat, type Cordoba Sedan en voorzien van kenteken 92-RS-FF.

Op grond van artikel 5:5, lid 1, onder a van de Algemene Plaatselijke Verordening Westland 2019 is het verboden om een voertuig dat rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud en tevens in een kennelijk verwaarloosde toestand verkeert, op de weg te parkeren.

De eigenaar van bovengenoemd voertuig heeft zeven dagen na verschijning van deze publicatie om te voertuig te verwijderen. De gemeente is voornemens over te gaan tot het opleggen van een last onder bestuursdwang indien het voertuig na de hiervoor genoemde termijn niet is verwijderd. Dit houdt in dat het voertuig dan door de gemeente op kosten van de overtreder wordt verwijderd.

Op grond van artikel 4:8 van de Awb stellen wij de eigenaar in de gelegenheid om een reactie over ons voornemen in de vorm van een zienswijze kenbaar te maken. De eigenaar heeft de mogelijkheid een zienswijze binnen zeven dagen na dagtekening van deze brief schriftelijk aan ons bekend te maken. Indien de eigenaar de zienswijze mondeling naar voren wenst te brengen, of meer informatie wenst te krijgen, kan contact worden opgenomen met het team ARJ cluster Ruimte, bereikbaar onder telefoonnummer 140174.

Naar boven