Vaststelling geluidsbelastingkaart 2021

Op 24 januari 2023 heeft het college van burgemeester en wethouders de geluidsbelastingkaart 2021 gemeente Brunssum vastgesteld.

 

De kaart toont de geluidsbelasting door het wegverkeer en door andere belangrijke bronnen van geluid. Sinds 2018 heeft de ingebruikname van de Buitenring Parkstad Limburg geleid tot een verschuiving van de verkeersstromen binnen Brunssum. Op de nieuwe geluidsbelastingkaart is de situatie na de openstelling van de Buitenring zichtbaar.

 

De kaart is te bekijken op de website icinity.nl. Via deze website is het mogelijk om tot op straat-/pandniveau in te zoomen op de kaart. Een rapportage met toelichting is te raadplegen als bijlage bij deze kennisgeving, evenals een reeks pdf-kaarten met de afzonderlijke soorten geluidsbronnen (zoals wegverkeer en luchtvaart).

 

Tegen de vaststelling van de geluidsbelastingkaart is geen bezwaar of beroep mogelijk. Door middel van de kaart worden slechts feiten vastgesteld. De geluidsbelastingkaart vormt daarmee de basis voor het actieplan geluid dat uiterlijk in juli 2024 wordt vastgesteld. Voorafgaand aan de vaststelling van het actieplan geluid zal aan eenieder de mogelijkheid worden geboden om een zienswijze kenbaar te maken.

Naar boven