Ontwerpbestemmingsplan en – beeldkwaliteitsplan Wedebrink en Morgensterlaan Nagtegael te Beilen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Drenthe maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan Wedebrink en Morgensterlaan Nagtegael te Beilen met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 20 oktober 2023 gedurende zes weken ter inzage ligt. In die periode ligt ook het bijbehorende ontwerp-beeldkwaliteitsplan ter inzage. Dit beeldkwaliteitsplan zal na vaststelling werken als aanvulling op de welstandsnota. Het plangebied ligt aan de zuidkant van de wijk Nagtegael in Beilen, langs de wegen Morgensterlaan, Wedebrink en Koekoeksbloemlaan. Directe aanleiding voor het bestemmingsplan is het plan tot het realiseren van 9 vrijstaande woningen. 

Inzage Het ontwerpbestemmingsplan en de behorende stukken en het ontwerp-beeldkwaliteitsplan kunt u bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. De stukken kunt u ook bekijken bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1). De imro-code van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.1731. WedebrinkBE-ONT1. 

ZienswijzenGedurende de periode van inzage, heeft iedereen de gelegenheid om een zienswijze kenbaar te maken. Dit kan schriftelijk of mondeling. Schriftelijke zienswijzen dient u bij voorkeur digitaal in, via het zienswijzenformulier op onze website (www.middendrenthe.nl). Een reactie op papier richt u aan de gemeenteraad van Midden-Drenthe, Postbus 24, 9410 AA in Beilen. Maak voor het indienen van een mondelinge zienswijze eerst een afspraak. Van een mondelinge zienswijze maken wij een verslag.

 

InformatieVoor meer informatie over dit bestemmingsplan en voor het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met Rinette Ipema van de afdeling Ruimte van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer 0593 53 96 77, e-mail gemeente@middendrenthe.nl.

 

Naar boven