Verkiezing leden Tweede Kamer op 22 november 2023

Planning voor kiezers

Als u op 9 oktober 2023 in de gemeente Nunspeet woont dan mag u in onze gemeente stemmen. Voor u zijn dan de volgende data belangrijk:

 

Wat ontvangt of mag u

Wanneer

Stempas

Tussen 31 oktober en 3 november

Kandidatenlijst

Uiterlijk 17 november

Vervangende stempas aanvragen

Tot uiterlijk dinsdag 21 november 12.00 uur.

Digitaal/schriftelijk volmacht aanvragen

Tot uiterlijk vrijdag 17 november

Digitaal/schriftelijk kiezerspas aanvragen

Tot uiterlijk vrijdag 17 november

Mondeling een kiezerspas aanvragen

Tot uiterlijk dinsdag 21 november

Onderhandse volmacht via de stempas

Tot en met 22 november

LET OP!

Als u na 9 oktober in onze gemeente bent komen wonen dan krijgt u van uw oude woongemeente uw stempas. U stemt dan in uw oude woongemeente. Informeer tijdig bij uw oude woongemeente hoe u dan hiervan in bezit komt. Ook voor het aanvragen van een volmacht moet u bij uw oude woongemeente zijn. Een onderhandse volmacht kunt u alleen geven aan iemand die in uw oude woongemeente woont.

Legitimatie is verplicht

Vergeet niet om een legitimatiebewijs mee te nemen naar het stembureau. Een identiteitsbewijs is een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs uit Nederland of een ander EU-land. Deze mogen bij het stemmen maximaal 5 jaar zijn verlopen. U kunt zich ook identificeren met een verblijfsdocument. Als u gemachtigd wordt om voor iemand anders te stemmen dan moet u een kopie van zijn of haar legitimatiebewijs meenemen.

Wat moet u doen als u geen (geldig) legitimatiebewijs heeft

U moet dan uiterlijk dinsdag 14 november 2023 een nieuw identiteitsbewijs aanvragen op het gemeentehuis. Let er hierbij op dat u dan tijdig een afspraak maakt.

Naar boven